Obvarujemo svoj avtomobil pred točo

Naš avtomobil je eno izmed najbolj priročnih orodij, ki si jih lastimo. To je tudi dober razlog, da ga moramo obvarovati pred možnimi nevarnostmi. Če se nam avtomobil pokvari, se šele takrat zavemo, kako dragocen v resnici je za nas. Res je, da na nekatere stvari ne moremo vplivati, vendar pa se lahko dobro pripravimo. Tukaj moramo omeniti deževno sezono, hude nevihte in točo, ki nam lahko resno poškodujejo vozilo. Cerada za avto je izredno pomemben dodatek za vsakega voznika, ki je že izkusil moč in nepredvidljivost narave.

Popravilo karoserije je lahko zelo drago

Vsako leto toča poškoduje na sto tisoče vozil po vsem svetu. Večinoma so to osebna vozila, ki so parkirana na prostem in brez kakršne koli zaščite. Poškodbe stekla, karoserije, luči in drugih delov našega jeklenega konjička nas lahko drago stanejo. Tako lahko odštejemo malo premoženje, da popravimo škodo, ki nam jo je povzročila toča, medtem ko smo se mi odpravili po nakupih, k prijatelju, v službo ipd. 

Da bi se pred tem zaščitili, potrebujemo cerado za avto, ki absorbira udarce tudi večjih padajočih ledenih kosov. Uporaba cerade je najbolj priporočljiva med deževno sezono v letu ter, ko piha močan veter.

Odeje niso primerna zaščita

Vsem voznikom se je morda že zgodilo, da so v naglici morali zaščiti svoje vozilo. To je povečini potrebno takrat, ko se ne moremo nikamor umakniti, nevihta pa se bliža. V tem primeru lahko uporabimo odeje, deke, rjuhe in druga prekrivala, da se ubranimo toče.

To ni najboljši pristop, vendar če nimamo cerada za avto, druge izbire nimamo. Res pa je tudi, da je to nepopolna rešitev, ki ne bo popolnoma zaščitila našega avtomobila.

Če pa imamo v prtljažniku vedno cerado za avto, potem lahko zelo hitro pokrijemo svoj avtomobil. Tako brez skrbi počakamo, da najhuje mine in se ponovno odpravimo na vožnjo.

Cerada za avto obvaruje vozilo pred letečimi predmeti

Našega jeklenega konjička lahko poškodujejo tudi drugi dejavniki. Nepričakovani padci snega s strehe, leteče veje ob nevihti ter nepazljivost ljudi so sami nekateri od teh dejavnikov. Cerada za avto je narejena iz naprednih materialov, ki lahko absorbirajo udarce. Poleg tega pa je narejena tako, da ne prepušča vlage in zmrzali.

To pomeni, da bo naš avtomobil:

  • Varen pred praskami in poškodbami, ki jih lahko povzročijo otroci in živali in nepridipravi, ko bo parkiran.
  • Na vozilu se tudi ob največji nevihti ne bo nabirala vlaga, kar ga bo varovalo pred rjo
  • Naše vozilo bo varno pred močnim deževjem

Na spletni strani www.withcar.hr bomo našli ogromno vrhunske opreme, kot so cerade za točo, zaščite prtljažnika, nosilci za kolo in še mnogo več.


Katalizator je naprava, ki ob pomoči kemijskih procesov pretvarja škodljive snovi v izpuhu v manj škodljive oziroma neškodljive. Preberi več …

Temnjenje stekel je lepljenje folije na notranjo stran avtomobilskega stekla. Poleg hladnejše notranjosti pa temnenje stekel prinaša tudi lepši in modernejši izgled vozila. Preberi več …

Iz iste kategorije:

You may also like