Šampon za pse je več kot samo kozmetični pripomoček

šampon za pse

Domače živali od časa do časa potrebujejo higienično oskrbo svojih lastnikov. Psi so zelo sposobi očistiti svoj kožuh različnih nečistoč, kot so blato, pesek, sprijeta dlaka in podobno. Priporočeno pa je, da od časa do časa uporabimo šampon za pse, ki ima veliko več funkcij, kot je morda sprva opazno. Namenjen je ohranjanju visoke higiene dlake. Obenem pa pomiri in očisti kožo ter tudi preprečuje lepljenje dlake. Kopanje našega najboljšega štirinožnega prijatelja je najbolje opraviti po potrebi. Veliko pa je odvisno od pasme živali, življenjskih okoliščin in drugih dejavnikov.

Continue Reading

V konopljin čaj dodajte še rastlinsko mleko

čaj iz konoplje

Skorajda ga ni med vami, ki ne bi doma imel vsak kakšen izdelek iz industrijske konoplje. Če ne drugega, so to lahko konopljine kapljice ali smola. Tudi na sploh se konopljini izdelki vse bolj promovirajo. O njih se nenehno piše ter govori, kako zelo učinkovito lahko vplivajo na naše zdravje in počutje. Zavedati pa se moramo, da je treba biti pri izbiri in nakupu takšnih izdelkov več kot samo previden.

Vsi izdelki konoplje morajo biti obvezno kupljeni v specializiranih prodajalnah. Le na takšen način si lahko zagotovite dovolj kakovosten pa tudi učinkovit nakup, in to ne glede na to, ali boste kupili zgolj konopljin čaj, CBD kapljice, olje iz konoplje ali kaj drugega.

Continue Reading

Nekoliko natančnejša definicija okulista

Zagotovo prav vsak ve, kdo je okulist in kakšna je njegova primarna funkcija. A če bi morali tovrstni poklic oziroma naziv nekoliko podrobneje opredeliti, verjetno vse skupaj ne bi bilo tako preprosto.

Okulist je torej zdravnik, ki se je izobraževal oziroma šolal na medicinski fakulteti ter je nato opravil še specializacijo za očesne bolezni. Med drugim takšna oseba zna na primer odkrivati očesne bolezni in motnje, lahko predpisuje najrazličnejše očesne pripomočke, na primer vrste očal in kontaktne leče. Prav tako lahko opravlja nekatere operativne posege na očeh.

Continue Reading

Probiotiki prebavilom pomagajo pri presnavljanju hrane

Probiotiki so živi mikroorganizmi

Probiotiki so živi mikroorganizmi, ki imajo lahko na zdravje gostitelja ugoden vpliv, seveda če jih ta zaužije v zadostni meri. Sicer pa se že v samem imenu skriva njihov pomen. Beseda probiotik izhaja iz grškega jezika in pomeni za življenje.

V našem telesu probiotiku prebavilom pomagajo pri presnavljanju hrane, ki se je zaužije, prav tako sintetizirajo vitamine, zlati iz skupine B, kratkoverižne maščobne kisline, aminokisline. Pomagajo tudi pri gibanju črevesja. Ne nazadnje takšni mikroorganizmi lahko vplivajo tudi na delovanje imunskega sistema.

Continue Reading

Hitri testi za zaznavo SARS CoV-2

Uporaba hitrih testov za zaznavo virusa SARS CoV-2 nam lahko močno olajša življenje. Vsi uradni testi za samotestiranje Covid so odobreni s strani NIJZ-a ter uvrščeni na seznam EU z vso ustrezno dokumentacijo. Z njihovo uporabo se lahko prepričamo na hiter in učinkovit način, da ne prenašamo virusa in ne predstavljamo grožnje za druge ljudi. Z njimi imamo omogočen dostop do šole ali delovnega mesta. Uporabijo pa jih lahko tudi delodajalci, da tedensko testirajo zaposlene proti omenjenemu virusu, kar poveča varnost v določenem podjetju oziroma dejavnosti.

Continue Reading

Kateri so glavni terpeni v konoplji?

Konopljina bilka

Kratek vodnik po priljubljenih terpenih konoplje

Od tisočih rastlin, ki vsebujejo terpene, jih daleč največ vsebuje konoplja. Te močne spojine  opredeljujejo okus, vonj in učinke te rastline. V zadnjem desetletju pa sta uživanje in raziskovanje terpenov v konoplji eksplodirala. Z naraščanjem zavedanja učinkov terpenov tako pri okusu kot pri uporabniških izkušnjah, čedalje več uporabnikov konoplje vključuje vsebino terpenov pri izbiri vrste konoplje.

Poseben vonj različnih vrst konoplje je posledica kombinacije terpenov te rastline, ki prav tako neposredno vplivajo na duševne in telesne izkušnje, ki jih boste imeli po zaužitju rastline.

Continue Reading

Kruhovi cmoki

Kruhovi cmoki so nastali iz potrebe po izkoristku stare hrane. Star kruh, ki ga predelamo v cmoke, tako dobi novo življenje kot izredno okusna priloga. Kruhovi cmoki so bili včasih predvsem kmečka hrana, ki so jo delali po potrebi – če je ostajal posušen domač kruh, danes pa kruhove cmoke z izbranimi dodatki tudi vrhunski kuharji povzdigujejo v višave.

Continue Reading

Naše telo zeolit prepozna kot lastno snov

Zeolit je zelo močan razstrupljevalec

Zeolit je povsem naraven, varen ter nestrupen mineral oziroma vulkanski kamen. Naše telo ga prepozna kot lastno snov. Nima negativnih kontraindikcij, ne vsebuje aditivov živalskega izvora, konzervansov ali E-jev. Prav tako nima nikakršnih sinergij z drugimi konvencionalnimi medicinskimi, alternativnimi zdravili ali prehranskimi dopolnili.

Zeolit se ne kopiči v telesu, ker se z znojem, blatom ali urinom v celoti izloči iz njega. Pri njem ne obstaja možnost prevelikega odmerjanja. Torej ni nikakršne nevarnosti za predoziranje.

Continue Reading