Spletne strani in domene

Dandanes ima skorajda vsako podjetje izdelano svojo lastno spletno stran. Brez nje ni mogoče ohraniti konkurenčnost in prepoznavnost na hitro se spreminjajočem trgu. Za pravilno delovanje poslovne ali druge spletne strani igra domena pomembno vlogo. Služi kot prepoznavno ime podjetja ali druge združbe na spletu. Obenem omogoča, da obiskovalci hitro najdejo pravilni naslov spletne strani z uporabo brskalnika na računalniku, pametnem telefonu, tablici in drugih napravah. Strežniki pa gostijo vso spletno kodo in druge informacije in brez njih posamična stran tudi ne more delovati. 

Continue Reading

Vse, kar morate vedeti o cPanelu

cPanel

cPanel je najpogosteje opisan kot nadzorna plošča, v kateri lahko povsem preprosto upravljate s svojim paketom za spletno gostovanje. Torej gre za grafični uporabniški vmesnik, ki vam zagotavlja dostopanje in upravljanje ključnih funkcij pa tudi konfiguracij za gostovanje, kar bi na sploh zahtevalo tehnično znanje.

In kdo torej cPanel sploh uporablja? Nadzorno ploščo uporabljajo mnogi ponudniki za spletno gostovanje, ker velja za zelo funkcionalno, intuitivno ter za uporabnika zelo prijazno ploščo. Struktura nadzorne plošče je namreč zelo temeljito zasnovana in kot takšna zagotavlja enostavno upravljanje paketa gostovanja, e-poštnih predalov, datotek, SSL certifikatov in podobno.

Continue Reading

Davčna blagajna in kaj vse morate vedeti?

Davčna blagajna ni več zgolj orodje za izdajo računov, ampak pomemben element, ki prispeva k transparentnosti, sledljivosti in optimizaciji poslovnih procesov. Shopsy, kot ena izmed vodilnih inovativnih rešitev na trgu, prinaša svežino in prilagodljivost, ki jo moderna podjetja nujno potrebujejo. V tem članku bomo razkrili, zakaj se je Shopsy davčna blagajna uveljavila kot nepogrešljiv partner mnogih uspešnih podjetij. Osredotočili se bomo na njeno uporabnost, funkcionalnosti ter prednosti, ki jih nudi uporabnikom, od mikro podjetij do velikih korporacij. Raziskali bomo, kako Shopsy s svojo napredno tehnologijo in uporabnikom prijaznim vmesnikom poenostavlja vsakdanje poslovne aktivnosti ter kako lahko njeni integrirani sistemi podpirajo rast in razvoj vašega podjetja.

Continue Reading

Poslovno informacijski sistemi in njihova vloga v digitalni dobi

Poslovno informacijski sistemi so tehnološke rešitve, zasnovane za zbiranje, obdelavo, shranjevanje in distribucijo informacij v organizaciji. Omogočajo podjetjem, da učinkovito upravljajo svoje operativne procese, bolje se odzivajo na potrebe strank in hitreje sprejemajo informirane odločitve. V današnjem hitro spreminjajočem se poslovnem okolju so ti sistemi postali nepogrešljivi, saj ponujajo konkurenčno prednost podjetjem, ki jih znajo učinkovito uporabljati.

Continue Reading

Koristni nasveti za registracijo domene na internetu

Registracija domene

Ko boste želeli registrirati svoj spletni naslov, na katerem bo vaša spletna stran dostopna, boste morali najti registratorja domen. Pri nas je tovrstnih registratorjev veliko. Za večino med njimi je značilno, da ponujajo tudi domenske končnice. Najboljši med njimi vam lahko ponudijo tudi do več sto različnih domen.

A še preden pri izbranem ponudniku registrirate domensko ime in končnico, morate najprej vedeti, kako poteka registracija domene na internetu.

Continue Reading

SSL certifikat za višjo varnost spletne strani

Ohranjanje varnosti na spletu postaja iz dneva v dan bolj pomembno. Vsaka spletna stran potrebuje številne varnostne dodatke, ki onemogočajo vdore hekerjev in krajo informacij. Mnogo ljudi spregleda uporabnost, ki jo ima SSL certifikat, saj močno poveča varnost posamezne spletne strani. Deluje kot digitalni ključ, ki omogoča varno komunikacijo med obiskovalci in samim strežnikom. Ima pa tudi druge funkcije, ki olajšajo vsakodnevno uporabo spleta in preprečijo izgubo ključnih podatkov, ki jih hranimo na strežniku.

Continue Reading

Kako preprečimo izgubo digitalnih vsebin na spominskem mediju?

restavriranje podatkov iz spominskega medija

Računalniki so postali ključni element v osebnem in poslovnem življenju vsakega posameznika. Uporabljamo jih za zabavo, delo, učenje in druge aktivnosti. Sčasoma so diski postali tako veliki, da lahko na njih shranjujemo ogromno količino videov, glasbe in raznih drugih digitalnih vsebin. Skozi uporabo pa se lahko okvarijo ali poškodujejo. V obeh primerih bomo potrebovali restavriranje podatkov s strani izkušenih serviserjev. Na žalost se omenjenemu pojavu ne moremo v celoti izogniti. Lahko pa naredimo veliko, da zmanjšamo škodo, čas popravila in pohitrimo dostop do ključnih pisarniških dokumentov ter drugih digitalnih vsebin.

Continue Reading

Izdelava spletnih trgovin: najpomembnejši koraki za uspeh!

Za izdelavo spletne trgovine potrebujete dobro načrtovanje, visoko stopnjo organiziranosti in jasno vizijo ciljev. Z upoštevanjem teh nasvetov lahko svojo spletno trgovino uspešno zgradite od začetka do konca.

Preden začnete z izdelavo spletne trgovine, morate ustvariti osnovni načrt, ki vključuje raziskavo trga, identifikacijo ciljnega občinstva in določitev poslovnega modela. Analiza SWOT (prednosti, slabosti, priložnosti in nevarnosti) vam bo pomagala oceniti učinkovitost vaše ideje.

Continue Reading

Izbira črnilnih barv za tiskalnik

originalne kartuše za canon pixma

Navadni črnilni tiskalniki so vedno bili zelo priljubljeni med osebnimi in poslovnimi uporabniki. Imajo nizko nakupno ceno ter zanesljivo delujejo zelo dolgo časa. Sčasoma pa je potrebno kupiti nove barve, saj se stare iztrošijo ali posušijo. Veliko število uporabnikov potrebuje kartuše Canon Pixma, saj si lastijo tiskalnik omenjenega proizvajalca. Na voljo imamo večjo izbiro, kot si morda sprva mislimo. Tako lahko kupimo OEM, nadomestne in obnovljene izvedbe barv med katerimi so opazne razlike. Da bi si lahko lažje izbrali primerne barve, je dobro, če poznamo ključne prednosti vsake izvedbe.

Continue Reading