Cerada je zaščita za avto pred naravnimi elementi

Vsak avtomobil je do določene mere izpostavljen številnim nevarnostim, ki ga lahko poškodujejo. Tudi, če je skoraj vedno garažiran, se je praktično nemogoče izogniti, da nas sredi vožnje ujame nasilno vreme. Večina poškodb karoserije pa se pripeti, ko je vozilo parkirano. Ostri kremplji živali, smola in nepridipravi so samo nekatere izmed nevšečnosti, ki poškodujejo barvo, opraskajo odbijače, razbijejo stekla in povzročijo druge nezaželene posledice na avtomobilu. Moderna cerada proti toči pa je narejena tako, da zaščiti večino jeklenega konjička močnimi nevihtami s točo in drugimi nepredvidljivimi situacijami.

Cerada proti toči vas ščiti pred škodo, ki jo povzroči toča in katere popravilo je lahko drago.

Cerada proti toči vsebuje blažilno peno

Velika razlika med navadnimi in ceradami proti toči je v uporabi različnih tehnologij za preprečevanje poškodb karoserije. Pogosto imajo kakovostne cerade vgrajeno peno, katere namen je vsrkanje fizične sile udarca toče in drugih predmetov. Tako se zagotovi, da močna neurja in leteči predmeti ne poškodujejo karoserije in drugih delov avtomobila.

Potrebno je omeniti, da čeprav je cerada proti toči izredno učinkovita zaščita, ne more popolnoma obvarovati vozila v vseh primerih. Lahko pa do velike mere prepreči hujše poškodbe vetrobranskega stekla, karoserije ipd., tudi če je toča neobičajno velika.

Kaj pa zaščita proti soncu, dežju, živalim in drugim nevarnostim?

Popolnoma nobene potrebe ni, da bi za vsak primer posebej kupovali drugačno pokrivalo za avto. V bolj toplih mesecih brez težav uporabimo cerado proti toči za zaščito pred močnim soncem. Tudi, če parkiramo avtomobil pod drevesom ga bo cerada ščitila pred smolo, živalmi, padajočimi vejami ipd. Zato jo brez težav lahko uporabljamo v vseh vremenskih pogojih. V zimskem času pa si je dobro omisliti kakovostno pokrivalo, ki je odporno na zelo nizke temperature in zmrzal.

Varnostna prednost cerade proti toči

Veliko voznikov se ne zaveda, da z uporabo kakršnekoli cerade na svojem vozilu povečajo njegovo varnost. Pri tem imamo v mislih nepridiprave, ki se pogosto raje izognejo pokritim vozilom, saj za njih predstavljajo višji nivo tveganja. Obenem pa je pogled v vozilo popolnoma zakrit, kar odvrne potencialne priložnostne tatove od svojih dejanj. 

Uporaba cerade proti toči za avtomobil ga tako ne bo zaščitila samo pred naravnimi elementi ampak tudi pred človeškimi. To je tudi razlog, da jo je smiselno uporabljati, neglede na to, kje bomo avtomobil pustili parkiran.

Ohranimo avto čist dalj časa

Novejše cerade za avto so narejene iz posebnim materialov, ki jih je mogoče brez težav oprati in dihajo. S tem se prepreči, da bi se pričela nabirati vlaga pod cerado, če imamo vozilo pokrito dalj časa. Če bomo cerado proti toči uporabljali pogosto, bomo tudi avtomobil ohranili bolj čist. S tem je mogoče prihraniti veliko denarja na dolgi rok, ki bi ga drugače porabili za nakup čistil, obisk avto pralnice ipd. 

Številne tehnologije zračenja cerade pa zagotovijo, da ne bo vlaga povzročila rje ali drugih poškodb na karoseriji in drugih delih avtomobila. Namestitev in odstranitev cerade pa je zelo preprosto, saj lahko celotno vozilo pokrijemo v minuti ali dveh, brez uporabe posebnih orodij ali drugih pripomočkov.

Iz iste kategorije:

You may also like