Z raznolikimi kosilnicami na nitko je košnja enostavna in udobna za vsakogar

Obstajajo različni načini, kako kositi, glede na to, kako uporabljamo roke. Pri enoročajnih kosilnicah je sprednja roka bolj obremenjena, medtem ko z zadnjo večinoma upravljamo motor. Na voljo so tudi dvoročajne in nahrbtne kosilnice, ki ponujajo različne prednosti. Dvoročajne kosilnice so zasnovane podobno kot krmilo na kolesu. To omogoča lažje rokovanje in upravljanje, še posebej pri košnji večjih pobočij.

Continue Reading

Akumulatorske škarje za živo mejo – enostavno in učinkovito urejanje vašega vrta

Akumulatorske škarje za živo mejo so orodje, ki vam omogoča enostavno in učinkovito striženje vaše žive meje. Živa meja je pomemben naravni element na vašem vrtu, saj polepša in obogati videz vaše hiše. Za ohranjanje urejenega videza vaše žive meje pa je nujno potrebno redno striženje. Z uporabo akumulatorskih škarij se boste znebili ročnih škarij in tako prihranili čas ter pridobili na učinkovitosti pri urejanju vaše žive meje.

Continue Reading

Solarne svetilke so odlična izbira za vrt

solarne svetilke

Zlasti v toplejšem obdobju leta nas pogosto vleče ven na vrt. Če imamo tam dovolj prostora, si lahko zasnujemo privlačen kotiček, kjer lahko tudi ob poznih večerih klepetamo s svojimi bližnjimi. Za še večji užitek in udobje pa je pomembno, da vrtni kotiček za druženje dobro osvetlimo. V zadnjem času so izjemno priljubljene tudi solarne svetilke. Te namreč zlasti v zunanjih prostorih lahko ustvarjajo čarobno svetlobo.

Če vas torej zanimajo zunanja svetila, lahko nekoliko večjo pozornost namenite tudi solarnim svetilom. Ena od mnogih prednosti takšnih zunanjih svetil je med drugim tudi izjemna varčnost. Solarne svetilke namreč delujejo po načelu kopičenja sončne svetlobe tekom dneva. Ta se nato pretvori v električno energijo, kar svetilkam omogoča, da lahko dovolj učinkovito svetijo v temi.

Continue Reading

Zamenjava klasične žarnice z LED

LED žarnica

LED tehnologija prinaša izjemne prednosti v primerjavi s klasično razsvetljavo. Posledično ni nič nenavadnega, da se vse več ljudi pri načrtovanju nove razsvetljave ali pri zamenjavi klasične žarnice odloča za LED različice. A ne glede na to, ali potrebujemo funkcionalno ali pa le dekorativno LED razsvetljavo, moramo biti pri izbiri LED žarnice precej previdni.

Pri izbiri LED žarnice je v prvi vrsti pomembno, katero barvno svetlobo si bomo izbrali. Na voljo so topla, dnevna ali pa hladno bela. Če boste specializiranega prodajalca vprašali, katero barvno svetlobo priporoča, vam bo verjetno odgovoril, da pravilnega odgovora v tem primeru na žalost ni.

Sicer pa barva svetlobe velja za eno od lastnosti LED žarnice. Slednja ne vpliva na njeno delovanje. Je namreč le barva svetlobe, ki jo določena LED svetilka oddaja. Izbira je torej lahko povsem odvisna od našega okusa oziroma želja.

Continue Reading

Husqvarna ponuja široko paleto robotskih kosilnic

S toplejšim vremenom in daljšimi dnevi se mnogi veselimo, da bomo lahko več časa preživeli zunaj. Za nekatere to pomeni, da bodo prižgali žar ter zabavali prijatelje in družino. Spet drugi se odločijo, da bodo svoj čas namenili urejanju okolice ali vrtnarjenju. Za tiste, ki želijo uživati v zunanjem prostoru brez vsega dela, pa je popolna rešitev robotska kosilnica.

Continue Reading

Izbira najboljše šobe za visokotlačni čistilnik

Visokotlačni čistilniki za pranje fasad imajo običajno tri ali štiri šobe z različno širokimi razpršilnimi vzorci. Za splošno čiščenje barve na palico pritrdite 15- ali 25-stopinjsko šobo, nato pa preizkusite učinek na fasadi. Pršilo mora očistiti vso umazanijo, ne da bi poškodovalo fasado. Površino podrgnite s čisto rokavico, da se prepričate, da je umazanija odstranjena. Če ne, poskusite s šobo z ožjim vzorcem. Ne uporabljajte ozke šobe z nič stopinj. Je močna in lahko hitro poškoduje les, štukature in druge materiale. Prepričajte se tudi, da se spojka šobe dobro zaskoči, da šobe ne boste izstrelili.

Continue Reading

Ohranimo hladilnik čist in svež

Naš hladilnik je ena izmed najbolj pomembnih naprav v našem domu. Moramo se zavedati, da hladilniki delujejo 24/7, saj hladijo pijačo in občutljiva živila. Res je, da imajo novejši modeli vgrajene številne funkcije, ki preprečujejo nabiranje plesni in razvoj neprijetnih vonjav. Omenjene tehnologije pa delujejo z omejeno kapaciteto, saj se sčasoma nabere preveč umazanije v notranjosti naprave. Tako je potrebno čiščenje hladilnika, če želimo, da lahko brez skrbi shranjujemo in uporabljamo živila, ki ga vanj shranimo. Obenem pa bo hladilnik porabil manj električne energije, če ga ne bodo ovirali ostanki hrane, vlaga in druga nesnaga.

Continue Reading

Katere vrtne in balkonske mize so najbolj modne?

Vrtne mize morajo biti praktične in trpežne, hkrati pa tudi lepe. Katere različice so trenutno najbolj modne in zakaj? Vabimo vas k branju.

Kovinske vrtne mize – zanesljivost in estetika v enem

Kar zadeva material, so kovinske vrtne mize že več sezon zelo priljubljene. Vendar ni nujno, da so v celoti izdelane iz tega materiala, saj se pogosto kombinirajo z lesom, ki je na tem področju še vedno zelo priljubljen. Seveda je treba les ustrezno zaščititi, tj. impregnirati, da se ne poškoduje. Podobno velja za kovino, ki mora biti prašno lakirana. Zaradi tega lahko takšno vrtno mizo uporabljate zelo dolgo.

Continue Reading