Avtomobilska vetrobranska stekla nam omogočajo varno vožnjo

Kabina našega avtomobila je opremljena z različnimi tehnologijami, ki nam omogočajo varno in udobno vožnjo. Klimatska naprava poskrbi da je v vozilu prijetno toplo ali hladno. Obenem pa preprečuje nabiranje vlage na steklih. Navigacija nas vodi po začrtani poti do določenega naslova v domači ali tuji državi. Radio nam poda vse pomembne cestne informacije in nas zabava z glasbo med vožnjo ipd. Pogosto pa ne pomislimo na pomen, ki ga imajo vetrobranska stekla za avto. Namenjena so, da nam zagotavljajo jasen pogled na cesto. Obenem pa preprečujejo dežju, vetru, žužkom in drugim elementom, da bi nas motili med vožnjo.

Vetrobransko steklo ščiti voznika in potnike

Najbolj pomembna funkcija, ki jo imajo vsa avtomobilska vetrobranska stekla je zaščita potnikov v kabini pred elementi narave. Dež, veter, leteči kamenčki in drugi predmeti se odbijejo od stekla med vožnjo. Mi pa se lahko brezskrbno posvetimo drugim nalogam, kot je ohranjanje primerne varnostne razdalje med našim in vozilom pred nami, sledenju navodilom GPS navigacije ipd. 

 Avtomobilsko ali vetrobransko steklo je prednje steklo avtomobila, narejeno iz lepljenega varnostnega stekla.

Posamezno vetrobransko steklo za avto je narejeno tako, da se v primeru prejema velike sile ne razbije na koščke, ampak razpoka. Glavni namen tega je, da se steklo ohrani v več ali manj enem velikem kosu. Na ta način se zavaruje zdravje potnikov, saj je veliko manjša verjetnost, da bo prišlo do poškodb. 

Varnostna komponenta stekel za avto

Veliko voznikov se ne zaveda, da je vetrobransko steklo za avto ključnega pomena pri sprožitvi varnostne zračne blazine. Samo steklo da varnostni blazini oporo, da se lahko učinkovito sproži in zaščiti življenja in zdravje vseh potnikov in voznika. To je tudi glavni razlog, da je zelo pomembna zamenjava vetrobranskih avtomobilskih stekel v primeru, da imajo razpoke ali druge poškodbe. 

Načeloma lahko steklo za avto zdrži celotno življenjsko dobo avtomobila. Včasih pa se zgodi, da nam hitro leteči kamenček na avtocesti ali drug trši predmet povzroči razpoke na prednjem steklu v avtu. Zelo priporočljivo je, da čimprej poskrbimo za škodo, saj drugače lahko prične v naš avtomobil teči voda.

Tehnologija v modernih vetrobranskih steklih za avto

Novejši avtomobili imajo vgrajena vetrobranska stekla, ki vsebujejo številne pametne tehnologije. Najbolj razširjen je senzor za dež. Ta se aktivira, ko se na njem naberejo kapljice in vključi brisalce. Hitrost brisalcev je odvisna od količine dežja, ki se nabira na senzorju. Omenjena priročna tehnologija omogoča brezskrbno in varno vožnjo tudi v hujših nevihtah, sneženih metežih ipd. Če je sprednje steklo avtomobila poškodovano, morda senzor za dež ne bo deloval pravilno. Lahko pa se tudi zgodi, da kot prej omenjeno, bo v naše vozilo pričela prodirati voda, ko bo deževalo. V vsakem primeru je čimprejšnja oskrba poškodb priporočljiva. Ni potrebe, da vedno kupimo originalno avtomobilsko vetrobransko steklo, saj imamo na izbiro tudi nadomestne izvedbe, ki so popolnoma identične.

Iz iste kategorije:

You may also like