Temnjenje stekel je lepljenje folije na notranjo stran avtomobilskega stekla

Svoje vozilo lahko predelate na različne možne načine, a pri tem ne pozabite, da se je treba držati določenih pravil. Če se boste na primer odločili za temnjenje stekel, ta velja za posebno vrsto predelave vozila, ki mora biti obvezno v skladu s Pravilnikom o zatemnjevanju stekel na vozilih.

Za temnjenje stekel je značilno, da se folija lepi na notranjo stran stekel avta. Ker gre torej za poseben proces, je vgradnjo folije potrebno nujno vpisati v Potrdilo o skladnosti vozila oziroma v homologacijski kartonček.

Zmanjšanje škodljivosti sončnih žarkov s pomočjo temnjenja stekel

Avtomobilsko temnjenje stekel ima številne prednosti. Pogosto se lastniki oziroma uporabniki prevoznih sredstev za takšno storitev odločijo, ker si želijo svoj avto tudi na videz polepšati. A to še zdaleč ni najpomembneje.

Zatemnitev stekel v avtu vam torej prinaša izjemne prednosti.

Zatemnitev avtomobilskih stekel prav tako predstavlja učinkovit način zaščite proti praskam in drugim podobnim poškodbam. Omogoča odlično UV zaščito. Folija za temnjenje stekel namreč odbija kar 99,9 % škodljivih ultravijoličnih žarkov. To močno zmanjša škodljiv vpliv na notranjost vozila. Preprečuje preperelost in obarvanje oblazinjene in plastične avto opreme. Prav tako so manjše možnosti obolenj kože, ki jih UV žarki povzročajo.

Toplotna zaščita s pomočjo temnjenja stekel

Zatemnitev stekel v avtu omogoča izjemno učinkovito toplotno zaščito. Zatemnjeno steklo namreč odbija kar 65 % več sončne toplote. Odstotek zaščite je zlasti odvisen od kakovosti folije. S tem se preprečuje pregrevanje notranjosti avta. Folija za temnjenje stekel poskrbi, da je notranjost vozila prijetnejša in hladnejša. Obenem pa se precej zmanjša tudi poraba avto klime. Posledično se to pokaže tudi na privarčevanih stroških za gorivo.

Folija za temnjenje stekel v avtu dobro poskrbi tudi za zaščito pred bleščanjem. Vožnja v prisotnosti močne svetlobe povzroča utrujenost, zmanjšuje koncentracijo ter bremeni voznikove oči. Folija filtrira najhujšo sončno vročino ter neprijetno in celo nevarno bleščanje. Obenem prepušča svetlobo. To pa omogoča veliko jasnejši ter preglednejši pogled na cesto. Posledično je udobnejša tudi sama vožnja.

Zatemnitev stekel v avtu vam torej prinaša izjemne prednosti. Če se boste v bližnji prihodnosti odločili za to vrsto storitve, jo pri nas ponuja kar nekaj podjetij. Njihove ponudbe boste našli tudi na spletu.

Skrb za izgled našega jeklenega konjička je pomembna iz številnih razlogov. Ključno je, da preprečimo nabiranje oblog umazanije in posledično tudi rjo ter druge poškodbe… Najboljši pripomoček za notranje in zunanje čiščenje vozila.

hladilni sistem avtomobila

Delovanje motorja v avtu pri optimalni temperaturi

Motor na notranje izgorevanje potrebuje ustrezno hlajenje za pravilno delovanje. Današnji hladilni sistemi za avto so veliko bolj napredni kot so bili nekoč.

Iz iste kategorije:

You may also like