Psihoterapevtka dr. Maja Kus Ambrož iz podjetja Psihovital

Psihoterapevtka dr. Maja Kus Ambrož je direktorica podjetja Psihovital, centra za psihoterapijo, svetovanje in izobraževanje. Doktorico znanosti so od nekdaj zanimali medsebojni odnosi med družinski člani, partnerji in zakonci ter odnosi na delovnih mestih.

Zaradi želje po pridobitvi znanja o razreševanju konfliktnih in kompleksnih odnosov ter osebnostnih struktur posameznika, je dr. Maja Kus Ambrož zaključila podiplomsko izobraževanje iz geštalt terapije in kasneje še petletno izobraževanje iz transakcijske analize. Certificirana psihoterapevtka nudenje pomoči ob izvajanju svetovanja in psihoterapije v podjetju Psihovital v Mariboru dopolnjuje z delom predsednice društva Centra za psihoterapijo, svetovanje in izobraževanje.

Kontinuirano izobraževanje iz psihoterapije in terapevtskih metod

Psihoterapevtka je aktivna predavateljica in izvajalka številnih skupinskih delavnic in izobraževanj. Zaradi nenehne želje po dodatnem izobraževanju in učenju novih terapevtskih programov se dr. Maja Kus Ambrož udeležuje lokalnih in mednarodnih psihoterapevtskih kongresov, kjer svoje že pridobljeno znanje vztrajno nadgrajuje.

Prav tako je doktorica znanosti med večletnim svetovalnim delom s klienti pridobila še mednarodno priznano diplomo za certificiranega svetovalca iz transakcijske analize. Ves čas je tudi aktivna članica dveh pomembnih združenj, kot sta:

  • Mednarodno združenje za transakcijsko analizo ITAA
  • Mednarodno združenje za psihoterapijo, svetovanje in coaching (APCC)

Terapevtsko delo v centru Psihovital

Direktorica podjetja Psihovital ima večletne izkušnje pri terapevtskem delu s posamezniki, pari, družinami in skupinami.  V centru v Mariboru izvaja naslednje terapevtske programe in svetovanja:

  • Družinska terapija, kjer psihoterapevtka svetuje vsem članom družine, pri čemer se poglobi prav v odnose med starši in otroci, vzgoji otrok ter vzpostavitvi funkcionalne  družinske dinamike.
  • Individualno svetovanje, kjer certificirana psihoterapevtka uporablja učinkovite metode za soočanje s konfliktnimi situacijami s pomočjo geštalt terapije, ki posamezniku pomaga pri iskanju ravnovesja na vseh področjih življenja.
  • Direktorica centra Psihovital je specializirana za pomoč parom, kjer se oba partnerja udeležita partnerske psihoterapije. Svetovanje paru pomaga pri izboljšanju medsebojne komunikacije, poslušanju in razumevanju drug drugega in grajenju kakovostnega partnerskega odnosa.
  • Doktorica znanosti vodi tudi delavnice in skupinske terapije, katere se lahko udeleži med 6 do 12 ljudi. Svetovanje in spodbujanje skupinske dinamike na podlagi uveljavljenih terapevtskih metod udeležencem pomaga pri razreševanju težav na različnih življenjskih področjih.

Vzpostavitev programov za svetovanje podjetjem

Poleg individualnega svetovanja, pomoči parom, skupinske terapije in družinske psihoterapije je dr. Maja Kus Ambrož vzpostavila tudi posebne ponudbe za podjetja pri Psihovital centru. Te ponudbe je psihoterapevtka prilagodila posameznim podjetjem in vključujejo posebne programe, kot je individualni coaching z managerji in zaposlenimi, monitoring delovnih procesov v firmi in team building programi za vzpostavljanje zaupanja in komunikacije med delavci v podjetju.

Depresija v modernem svetu. Pogostost depresije je realen javnozdravstveni problem, soočanje z njo pa eden največjih zdravstvenih izzivov sodobnega sveta. Preberi več …

Iz iste kategorije:

You may also like