Liposomalni vitamin C krepi imunski sistem

Prehransko dopolnilo v tekočini, ki vsebuje liposomalni vitamin C v visokih odmerkih, se od običajnih dodatkov razlikuje po tem, da nudi boljšo biološko razpoložljivost, kar pomeni, da se učinkoviteje absorbira v telesu oziroma v krvi, pri čemeru mu pomagajo liposomi. Liposomske membrane ščitijo hranilne snovi in omogočajo, da se le-te neposredno sproščajo v celice.

Liposomska oblika prehranskega dodatka običajno zadržuje višje koncentracije hranilnih snovi. Pri navadnih dodatkih v visokih odmerkih se učinkovine ne absorbirajo dobro v telo, pri čemer jih prebavni trakt tudi izloči, saj se tu razgradijo in ne pridejo v celoti do krvnega obtoka. Več o tem, kako deluje in na kaj vpliva liposomalni vitamin C, si lahko preberete na spletni strani https://www.hisa-zdravja.si/liposomalni-vitamin-c-150-ml.

Vitamin C kot antioksidant proti staranju telesa

Učinkovine imajo številne pozitivne vplive na preprečevanje staranja telesa. Antioksidativne lastnosti uravnavajo in spodbujajo nastajanje kolagena v telesu. Kolagen pa neposredno vpliva na zdravje las, nohtov, kože, kosti, srca, zob in sklepov. Številne študije kažejo, da hranilne snovi v visokih odmerkih v liposomski obliki lahko povečajo tvorbo kolagena tudi do osemkrat.

vitamin C

Prednost prehranskega dodatka, ki vsebuje liposomalni vitamin C, je v tem, da omogoča absorpcijo višjih koncentracij učinkovin, zato se hranilne snovi razporedijo tudi v organih. Tako učinkovine vplivajo tudi na zdravje možganov, srca in ožilja ter preprečujejo starostno degeneracijo.

Preberite še: Naše telo zeolit prepozna kot lastno snov

Vitamin C spodbuja delovanje imunskega sistema

Večina sesalcev proizvaja svoj vitamin C, ljudje pa ga moramo v telo vnesti ali s prehrano ali pa s prehranskimi dodatki. Veliko ljudi se zaradi osiromašene prehrane sooča s pomanjkanjem, še posebej, če je imunski sistem podvržen stresu ali pa se bojujejo proti določeni bolezni. Zato je dodajanje hranilne snovi skorajda nujno.

Redno uživanje vitaminskega dopolnila je še posebej pomembno za vse paciente, ki se bojujejo s slabšim delovanjem imunskega sistema. Pri tem je potrebno uživati večje odmerke dodatkov. Učinkovine dodatka v liposomalni obliki zvišujejo ravni vodikovega peroksida in hkrati zmanjšujejo patogene in nezdrave celice. Pri tem zdrave človeške celice, ki prenašajo višjo raven peroksida, ostajajo nepoškodovane.

Preberite si še naslednji članek: Nekoliko natančnejša definicija okulista

Okulist je zdravnik, ki je specializiran za diagnosticiranje in zdravljenje očesnih motenj. Oftalmologi so usposobljeni za opravljanje pregledov oči, predpisovanje očal ali kontaktnih leč, diagnosticiranje in zdravljenje očesnih bolezni ter izvajanje očesnih operacij.

Vitamin C viša ravni energije

Učinkovine pomagajo pri zviševanju nivoja energije, tako pri športnikih kot pri posameznikih, ki se s športom ukvarjajo rekreativno. Visoki odmerki dodatka zmanjšujejo izčrpanost in utrujenost, ki nastaneta kot posledica prekomernega dela. Sestavine pozitivno vplivajo tudi na koncentracijo.

Liposomalni vitamin C v visokih odmerkih od 1000 mg, kar zadostuje za priporočen dnevni vnos, omogoča, da lahko telovadimo dlje in z manj napora, pri čemer povečujemo tudi vzdržljivost, smo manj zadihani in tudi manj utrujeni po vadbi.

Ne spreglejte še naslednjega članka z naslovomProbiotiki prebavilom pomagajo pri presnavljanju hrane“.

Iz iste kategorije:

You may also like