Hitri testi za zaznavo SARS CoV-2

Uporaba hitrih testov za zaznavo virusa SARS CoV-2 nam lahko močno olajša življenje. Vsi uradni testi za samotestiranje Covid so odobreni s strani NIJZ-a ter uvrščeni na seznam EU z vso ustrezno dokumentacijo. Z njihovo uporabo se lahko prepričamo na hiter in učinkovit način, da ne prenašamo virusa in ne predstavljamo grožnje za druge ljudi. Z njimi imamo omogočen dostop do šole ali delovnega mesta. Uporabijo pa jih lahko tudi delodajalci, da tedensko testirajo zaposlene proti omenjenemu virusu, kar poveča varnost v določenem podjetju oziroma dejavnosti.

Testiranje doma je učinkovito

Uporaba testov se priporoča vsem ljudem, ki želijo zagotoviti najvišjo varnost svojih domačih, kot tudi drugih ljudi na delovnem mestu ali šoli. To nam omogočajo hitri antigenski testi za samotestiranje Covid, ki nam pokažejo rezultate v nekaj minutah.

Uporaba testov za samotestiranje Covid se priporoča tudi v primerih, ko kažemo znake povezane s slabim počutjem, bolečinami v glavi ipd. Najbolj natančne rezultate nam test prikaže v zgodnji razvojni fazi bolezni. Zato ga je priporočljivo čim prej uporabiti, ko opazimo sledeče simptome:

  • Vročina
  • Kašelj
  • Izguba vonja, okusa ali obeh čutov
  • Glavoboli
  • Driska
  • Rdeče ali razdražene oči
V zadnjem letu je obvezno testiranje za Covid za številne dejavnosti.

Kdaj je priporočljivo uporabiti hitri Covid test?

Hitre Covid teste se opravi z brisom sprednjega dela nosne votline. Priporočljivo je, da se to stori v prvih sedmih dneh po sumu na okužbo. Uporaba testa je dokaj enostavna, saj imamo priložena vsa navodila. Od proizvajalca do proizvajalca se lahko malenkost razlikujejo, vendar ni večjih razlik. Kljub temu je dobro, če si vedno navodila prej preberemo. S tem se bomo seznanili z natančnim delovanjem testa, kar nam bo omogočilo čim bolj natančno določanje pozitivnega ali negativnega rezultata na virus.

Podjetja lahko tudi kupijo teste za samotestiranje Covid za zaposlene. S tem omogočijo čim lažje zaznavanje možnih okužb, kar poveča varnost na delovnem okolju za vse zaposlene.

Testi za Covid za podjetja

Številna podjetja z medicinskimi pripomočki prodajajo na svojih spletnih straneh teste za samotestiranje Covid za podjetja. Poznamo jih tudi pod imenom testi za kvalitativno detekcijo nukleokapsidnega proteinskega antigena iz Sars-Cov-2. Uporabimo jih lahko na ustno-žrelnem, nosnem, ali nosno-žrelnem predelu. Za posameznike in podjetja so vsi hitri testi oproščeni davka, kar jim tudi dodatno zniža ceno in jih naredi bolj dostopne za nakup v večji količini.

Vedno se priporoča, da imamo doma in v podjetju dodatne medicinske pripomočke, kot je brezstični termometer ipd. S tem bomo lahko hitro naredili diagnozo morda bolnega zaposlenega ali družinskega člana ter mu hitreje pomagali poiskati zdravniško pomoč.

Iz iste kategorije:

You may also like