Kateri so prvi znaki nosečnosti?

Veliko žensk današnjega časa težko zanosi. Vzroki za to so lahko različni. Eden od najpogostejših pa je ta, da je današnji čas dokaj stresen in to lahko v taki količini, da vpliva tudi na to, da ženska nikakor ne more zanositi. Na srečo si ženske lahko pomagajo z najrazličnejšimi strokovnimi nasveti in tudi prehranskimi dopolnili. Kljub temu je za slednje potrebno paziti, kaj se jemlje. Če je izdelek nepreverjen in povrhu še poceni, je velika verjetnost, da si z njim ne bomo pomagali kaj dosti.

In ko ženska začne zaznavati očitne znake nosečnosti, je čas, da se odpravi k svojemu ginekologu, da potrdi, ali so znaki res posledica nosečnosti ali ne. Vsekakor pa to s testom ženska najprej preveri tudi sama. In kateri si najbolj očitni in prvi znaki nosečnosti?

Jutranja slabost

Več kot tretjina žensk se v času nosečnosti, sploh pa na začetku sooča z jutranjo slabostjo. Ta je lahko zelo nevzdržna in moteča. Vsekakor pa je ženski lahko slabo tudi čez dan in zvečer.

Spremembe prsi

Ženska lahko kaj hitro opazi vidnejše spremembe na svojem telesu, ki so predvsem očitne na prsih.

Velika utrujenost

Prvi znaki nosečnosti kažejo tudi na veliko utrujenost in izmučenost ženske, četudi ne opravlja nobenega posebnega fizičnega ali psihičnega dela. V času nosečnosti je zato potreben kakovosten počitek in spanje.

Intenzivnejša čustva

V času nosečnosti so ženske veliko bolj občutljive kot pa sicer. Ravno zato je z njimi potrebno ravnati nekoliko nežneje. V veliko pomoč jim je že, če si zanje vzamemo čas za kratek pogovor ob čaju.

Velika želja po določeni vrsti hrane

Nosečnice zelo pogosto doživljajo lakoto, ki je prej niso poznali. Do hladilnika jih vodi ekstremna želja po določeni vrsti hrane.

Povečana potreba po uriniranju

Ko je ženska noseča, se vsekakor poveča tudi potreba po uriniranju.

Omotičnost

Če žensko daje stalna omotičnost, je velika verjetnost, da je noseča. Omotica je namreč eden od najpogostejših znakov za nosečnost.

Zgaga in zaprtost

V času nosečnosti se pojavijo tudi številne neprijetnosti, med katerimi sta tudi zgaga in zaprtost. Če so težave prevelike in jih ženska ne more sama sproti reševati, je najbolje, da se o njih pogovori s svojim ginekologom, ki ji bo svetoval, kaj je najbolje storiti oziroma katera vrsta hrane ali zdravil ji pri tem lahko najbolj pomaga.

Prvi znaki nosečnosti vam torej v prvi vrsti pomagajo dati vedeti, da ste verjetno noseči in da bo potrebno poiskati tudi strokovno pomoč.

Majice za fantovščino. Ni je prave fantovščine brez enotnih majic za ženina in njegovo ekipo. Preberi več …

Zobozdravnik prične z zdravljenjem. Dober izbrani zobozdravnik nas bo že ob prvih znakih bolezni pravočasno obvestil in informiral o boljši higieni ustne votline. Prebrei več …

Iz iste kategorije:

You may also like