Pas za hujšanje pomaga topiti maščobo

Imate prevelik obseg pasu in vas je zdravnik že opozoril, da to ne pomeni maščobnih zalog zgolj v podkožju, temveč tudi pod trebušno mišico, med notranjimi organi? Pravijo, da je ta vrsta maščobe najbolj nevarna, zato se marsikdo odloči za pas za hujšanje, ki naj bi jo pomagal odpraviti. Vendar pa so hitro prikliče tudi nasprotnike njegove uporabe, ki pravijo, da pas za hujšanje ne more delovati. Zakaj? Zato, ker maščobe ne moremo izgubljati ciljno glede na posamezen del telesa – če hujšamo, bomo maščobo izgubljali povsod, ne pa le v pasu ali drugem izbranem delu telesa.

pas-za-hujsanje-pomaga-topiti-mascoboKdo ima torej prav?

Pas za hujšanje in termoregulacija

Pas za hujšanje nosimo nadet okoli pasu, zato naj bi vplival na maščobo okoli pasu oziroma na trebuhu. Je to res? Pravzaprav da in ne. Maščobe ne moremo izgubljati lokalno oziroma ciljno, in četudi bi na primer delali ves čas trebušnjake, bi morda izgubili le nekaj maščobe v pasu, sicer pa na nogah, zadnjici, prsih … Kako lahko torej pas za hujšanje koristi? Potrebno je poznati njegovo delovanje. Pas za hujšanje s svojo notranjo stranjo skrbi za rahlo masažo, ki ugodno vpliva na kožo trebuha, torej bo ta takrat, ko se znebimo odvečnih maščob, bolj gladka in napeta. Še bolj bistveno pa je to, da pas za hujšanje vpliva na termoregulacijo.
Reguliranje telesne maščobe je izjemno pomembno in spremembe imajo velik vpliv. Pozimi, ko nam je mrzlo, telo porabi več kalorij oziroma zalog iz maščobe za to, da se greje, kar pomeni, da maščoba hitreje izginja. Prav tako pa je pozitiven dvig temperature, za kar skrbi pas za hujšanje. Nekateri si pri tem pomagajo tako, da hodijo v savno (predvsem infra savna je zelo učinkovita,), drugi posegajo po športnih prehranskih dodatkih, ki jim pravimo »fat burnerji« in pospešujejo izgorevanje maščobe. Kako? Tako da skrbijo za tako imenovano termogenezo – dvignejo telesno temperaturo, ravno tako kot pas za hujšanje.

Adijo, maščobe!

https://www.youtube.com/watch?v=VxHhSmo1ky8

Pas za hujšanje torej deluje, čeprav ne tako, kot si večina predstavlja. Ker dvigne telesno temperaturo, vpliva na metabolizem maščob, te pa gotovo ne izginjajo zgolj v pasu, temveč na celotnem telesu. Če bi radi imeli »siks-pek« namesto »vam-pek«, pa samo pas za hujšanje ne bo dovolj, temveč bo gotovo treba poskrbeti tudi za trebušne mišice, za kar pa je nujna telesna vadba.

Iz iste kategorije:

You may also like