Bilobil

Med sodobnimi zdravili najdemo vsa mogoča sredstva, ki bolj ali manj učinkovito napadajo simptome ali vzroke praktično vseh znanih bolezni. Razvoj medicine je pripeljal do pestre ponudbe zdravil, med katerimi je veliko takšnih, ki so na voljo brez recepta, predvsem namenjenih za lajšanje blažjih simptomov, kot so glavoboli in podobno. Med zdravili brez recepta najdemo tudi Bilobil, ki se pogosto pojavlja tudi v medijih kot odlično sredstvo v boju proti izgubi spomina in drugim simptomom demence. Poleg tega zdravilo pomaga tudi pri nekaterih drugih težavah, zato ga je vsekakor koristno imeti na zalogi, če seveda pride v poštev za naše težave.

Bilobil je na voljo v obliki trdih kapsul, torej je jemanje enostavno – kapsulo preprosto pogoltnemo s tekočino. Kljub temu, da kapsule morda ne dajejo takšnega vtisa, je Bilobil zdravilo naravnega izvora, saj gre pravzaprav za suhi ekstrakt lista ginka. Zdravilo deluje tako, da spodbuja prekrvavitev telesa, še posebej možganov, kar vodi v izboljšanje spomina in v splošno boljše delovanje možganov ter izboljšanje intelektualnih sposobnosti. Ti učinki Bilobila pridejo prav pri znakih blage ali zmerne demence ali druge vrste pojemanja intelektualnih sposobnosti, včasih pa se zdravilo priporoča tudi pri dolgotrajnejših miselnih naporih. Poleg tega, da zdravilo spodbuja prekrvavitev možganov, pa spodbudi kri tudi po drugih delih telesa, zato se lahko uporablja pri motnjah prekrvavitve okončin, seveda v kombinaciji s primerno fizioterapijo.

Kljub temu, da gre za zdravilo naravnega izvora, se je pred uporabo Bilobila priporočljivo posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom. Stranskih učinkov zdravilo praktično nima, le zelo redko lahko pride do blažjih glavobolov. Težave se lahko pojavijo pri nepravilni uporabi ali kombiniranju z drugimi zdravili, zato je seveda nujno natančno prebrati navodila, ki so priložena kapsulam. Bilobil je na voljo brez recepta v lekarnah, kapsule pa se lahko enostavno kupi tudi v spletnih lekarnah.

Iz iste kategorije:

You may also like