Naše telo zeolit prepozna kot lastno snov

Zeolit je povsem naraven, varen ter nestrupen mineral oziroma vulkanski kamen. Naše telo ga prepozna kot lastno snov. Nima negativnih kontraindikcij, ne vsebuje aditivov živalskega izvora, konzervansov ali E-jev. Prav tako nima nikakršnih sinergij z drugimi konvencionalnimi medicinskimi, alternativnimi zdravili ali prehranskimi dopolnili.

Zeolit se ne kopiči v telesu, ker se z znojem, blatom ali urinom v celoti izloči iz njega. Pri njem ne obstaja možnost prevelikega odmerjanja. Torej ni nikakršne nevarnosti za predoziranje.

Le aktivirani zeolit je primeren za oralno uporabo

Aktivirani zeolit se imenuje zeolit klinoptilolit. Le ta oblika je primerna za oralno uporabo. Najbolj kakovostno obliko zeolita lahko najdemo v Rusiji, Srbiji in na Slovaškem. Izjemno kakovostni pa je tudi japonski, kubanski in zeolit iz Nove Zelandije.

Kakovost zeolita se meri glede na granulacijo. Ta bi morala biti čim bolj fina. Sicer pa v naravi lahko najdemo celo več kot 200 vrst zeolita.

Zeolit je izjemno močan antioksidant
Z eolit iz telesa izloča proste radikale, ki se pojavijo kot posledica pretreniranja in zakisanosti

Preberite si še naslednji članekKateri so glavni terpeni v konoplji?“,

Ključne lastnosti zeolita

Zeolit je zelo močan razstrupljevalec, zavira virusne okužbe, je izjemno močan antioksidant, človeški organizem ščiti pred staranjem, obenem pa ga obnavlja ter pomlajuje. Ima hipoalergeni efekt, dviguje raven serotonina v možganih, povečuje sposobnost za delo in vzdržljivost, uravnava nivo antistres genov, povečuje spomin ter izboljšuje vid, močno stimulira imunski sistem, športnikom je v veliko pomoč pri regeneraciji.

Video: Struktura zeolitov

Pomoč pri regeneraciji je še toliko učinkovitejša, ker zeolit iz telesa izloča proste radikale, ki se pojavijo kot posledica pretreniranja in zakisanosti. Pri športnikih zeolit pokaže še posebej zavidljive rezultate, saj ne nazadnje dobro vpliva tudi na zviševanje kondicije, in to brez kakršnih koli stranskih učinkov.

Področja uporabe zeolita

Naj naštejemo le nekaj področij, kjer se še posebej dobro obnese. Učinkovit je pri zdravljenju vseh vrst rakovih obolenj, efektivno pomaga pri obsevanjih in kemoterapijah. Znižuje previsok krvni tlak, znižuje holesterol, pomaga pri diabetesu, boleznih želodca, osteoporozi, paradontozi, menopavzi, ginekoloških težavah, pri celjenju ran in opeklin, izgubi odvečnih kilogramov.

Zelo dobro se obnese pri regeneraciji po športni aktivnosti, pri zdravljenju razjed na želodcu, negi kože pri aknah, arterosklerozi, glajenju kože, pri odpravljanju celulitisa, pri vseh vrstah težav v ustni votlini. O njegovih pozitivnih učinkih so bile narejene tudi številne študije. V tujini imajo tudi zdravniki številne izjemno dobre izkušnje pri zdravljenju svojih pacientov z zeolitom.

Iz iste kategorije:

You may also like