Kako izbrati akumulatorske škarje za živo mejo?

Ko delate z akumulatorskimi škarjami za živo mejo, vam noben nadležni napajalni kabel ne more ovirati in noben bencinski motor ne onesnažuje zraka. Večina naprav ima solidno 18-voltno baterijo, vendar so modeli s 36-voltno baterijo v povprečju nekoliko zmogljivejši. Če ste morda začetnik in prvič kupujete akumulatorske škarje za živo mejo se morate prepričati tudi, da škarje za živo mejo niso pretežke in so enostavne za uporabo.

Če je vaša živa meja še posebej dolga, se splačajo tudi škarje z veliko kapaciteto baterije, da vam že po nekaj minutah ni treba vzeti odmora. Seveda lahko kasneje kupite tudi večjo nadomestno baterijo. Škarje za živo mejo so nepogrešljive za rezanje visoke žive meje. Dolžine rezanja, rezila in razmik med zobmi je treba izbrati tako za škarje za živo mejo, ki delujejo na gorivo in baterije.

Ko delate z akumulatorskimi škarjami za živo mejo, vam noben nadležni napajalni kabel ne more ovirati in noben bencinski motor ne onesnažuje zraka.

Če recimo želite drevo cedre razrezati v obliko, vzemite škarje za živo mejo na gorivo, splačalo se vam bo! In če se bojite, da ste premajhni, raje uporabite škarje za živo mejo s teleskopsko palico in 30 cm³ motorjem ter 75 cm dolgim ​​rezilom s širokimi zobmi. Tako boste učinkoviti in neodvisni!

Bi radi posekali impozantno lovorovo živo mejo, ki meji na vašo posest? Potem so akumulatorske škarje za živo mejo vaš zaveznik! Ko izberete 36-voltno (V) baterijo, tekmujete z nekaterimi škarjami za živo mejo na gorivo, z dodatno baterijo pa ste kralj džungle.

Akumulatorske škarje so tako primerne za velike vrtove, saj so mobilne in jih je mogoče uporabljati brez omejitev. Zmogljive in opremljene z dolgo življenjsko dobo akumulatorske škarje so zelo dober kompromis med električnimi škarjami za živo mejo s kabli in gorivom. – škarje za živo mejo z 2-taktnim motorjem.

Žive meje so zelo priljubljene na slovenskih vrtovih. Gosti listi zagotavljajo odlično zasebnost, kar naredi tudi privlačen in naraven vtis. Da pa živa meja pride na svoje, je pomembno, da jo redno vzdržujemo. V ta namen je smiselno uporabiti škarje za živo mejo. Tako hitro in enostavno prerežemo fine poganjke, ki rastejo. Poleg tega njihovo dolgo rezilo vodi do enakomernega reza.

Ko gre za nakup škarij za živo mejo, pa je možnosti neskončno. Posamezni modeli se že bistveno razlikujejo po uporabljenem pogonskem sistemu. Obstaja pa veliko drugih podrobnosti, ki močno vplivajo na uporabo. Zato je izbira pogosto težka. Razen, ko določimo lastne potrebe, takrat bo izbira zanesljivo enostavna. Če o izbiri nismo prepričani, se lahko vedno za nasvet obrnemo na prodajalca.

Iz iste kategorije:

You may also like