Šampon za pse je več kot samo kozmetični pripomoček

Domače živali od časa do časa potrebujejo higienično oskrbo svojih lastnikov. Psi so zelo sposobi očistiti svoj kožuh različnih nečistoč, kot so blato, pesek, sprijeta dlaka in podobno. Priporočeno pa je, da od časa do časa uporabimo šampon za pse, ki ima veliko več funkcij, kot je morda sprva opazno. Namenjen je ohranjanju visoke higiene dlake. Obenem pa pomiri in očisti kožo ter tudi preprečuje lepljenje dlake. Kopanje našega najboljšega štirinožnega prijatelja je najbolje opraviti po potrebi. Veliko pa je odvisno od pasme živali, življenjskih okoliščin in drugih dejavnikov.

Pasja koža ima drugačno pH vrednost od človeške

Popolnoma normalno je, da se vprašamo, zakaj ne moremo psa umiti s klasičnimi človeškimi higieničnimi pripomočki? Odgovor na vprašanje se skriva v edinstvenih pH vrednosti in bakterijah, ki jih ima vsaka žival in človek na koži. Sestava šampona za pse je prilagojena odstranitvi nečistoč, bakterij in drugih elementov iz dlake in kože. Obenem pa ne spreminja pH vrednosti, kar omogoča, da pes ne čuti nelagodja, srbečice in drugih neželenih posledic.

Šampon za pse
Šampon za pse je namenjen ohranjanju higiene dlake, obenem pa pomiri in očisti kožo ter tudi preprečuje lepljenje dlake.

Poznamo različne šampone za pse, ki delujejo zaščitno. Nekateri so namenjeni odstranitvi bolh, pršic in drugih parazitov. Uporabljajo se v primeru, da naš pes trpi za paraziti. Lahko pa se jih tudi uporabi preventivno, vendar po navodilih proizvajalca ali veterinarja.

Proti-parazitni šampon za pse

Paraziti lahko našim domačim živalim povzročijo ogromno nelagodje. Bolhe, klopi in pršice so zelo pogoste med toplejšimi meseci v letu. Povzročajo bolezni, ki so lahko v nekaterih primerih smrtno nevarne. Zato tudi obstajajo različni protiparazitni šamponi za pse, ki so namenjeni odstranitvi omenjenih in drugih vsiljivcev. Delujejo tako, da zastrupijo obstoječe parazite v kožuhu in na koži. Tako lahko z enim ali nekajkratnim nanosom omenjenega šampona za pse popolnoma odstranimo bolhe in druge parazite. 

Kako svojemu hišnemu ljubljenčku privoščiti zdravilno kopel s proti-parazitnim šamponom za pse

Preprečevanje pojava parazitov pri psu lahko zagotovimo z rednimi pregledi pri veterinarju, uporabo proti-parazitnih ovratnic, rednim česanjem dlake in podobno.

Kdaj je najbolje uporabiti šampon za pse?

Obnašanje našega psa nam lahko pove veliko o njegovem zdravju. Če se preveč praska, ima umazano in zlepljeno dlako ali opazimo druge znake nelagodja, lahko šampon za pse močno olajša življenje našemu kosmatemu štirinožnemu prijatelju.

Uporaba šampona za psa je odvisna od potrebe. Poznamo posebne šampone za odstranjevanje vonjav, pomiritev kože, odstranjevanje parazitov in podobno.

Priporočljivo je, da se posvetujemo z veterinarjem o najboljšem načinu umivanja za našega psa. To še posebej velja v primeru, da ima težave s paraziti in boleznimi kože. Splošno pa je najbolje, da šampon za pse uporabljamo na vsake tri mesece. Lahko tudi bolj pogosto, vendar samo v primeru, da je to varno in da seveda naš pes to dejansko potrebuje.

Iz iste kategorije:

You may also like