Vaša nova domena za spletno stran

Koliko stane nova domena in kje jo registrirati? Načeloma je stroške za to precej nizek, še dodatno pa ga lahko zmanjšate tako, da izberete najbolj ugodnega ponudnika. Pri tem imate na voljo malo morje različnih ponudnikov, ki običajno ponujajo tudi druge spletne storitve, kakršna je recimo gostovanje spletnih strani, VPS gostovanje in podobno. Zaradi tega lahko pri njih vse dobite na enem mestu, če pa poiščete takšnega, ki ima poleg celostne ponudbe še ugodne cene, pa boste z njim gotovo zadovoljni.

Kakšna naj bo vaša nova domena?

Vsaka domena je sestavljena iz domenskega imena in končnice. Tako je sestavljena prav vsaka domena. Pri tem pa je treba vedeti, da pri končnicah sicer velja nekaj omejitev, a v resnici je izbira zelo velika oziroma celo večja kot nekoč, saj lahko danes registrirate tudi bolj nenavadne končnice, kakršnih včasih ni bilo možnosti uporabiti. Z njimi bo vaša domena postala nekaj posebnega in boste z njo zagotovo vzbudili pozornost pri spletnih obiskovalcih, poslovnih partnerjih, naročnikih, potencialnih strankah in vseh ostalih. Seveda pa so na voljo tudi druge, bolj klasične končnice, kakršna je recimo mednarodno najbolj uveljavljena .com. 

Vsak ponudnik ima na svoji spletni strani tudi seznam vseh končnic, ki vam jih ponuja in ki jih lahko registrirate pri njem. Poleg tega pa lahko s pomočjo iskalnika na njihovi spletni strani tudi preverite, katere kombinacije domenskih imen in končnic so še proste. Vsaka domena mora biti namreč unikatna, zato ne morete izbrati takšne kombinacije, ki jo je že registriral oziroma jo že uporablja nekdo drug. Kakšna bo na koncu vaša domena je torej odvisno tudi od razpoložljivosti.

Katerega ponudnika izbrati?

Kot že rečeno, je ponudnikov, ki omogočajo spletne storitve, vsekakor zelo veliko, zato se je včasih težko odločiti, katerega izbrati. Prvi kriterij pri izbiri naj bo ta, ali je določeno domeno pri nekem ponudniku sploh možno registrirati. Domena s končnico .si je običajno nekaj, kar ponujajo slovenski ponudniki, medtem ko imajo drugi na voljo drugačne končnice. Domena ima načeloma lahko katerokoli končnico, pomembno pa je, da ponudnik omogoča registracijo takšne končnice. Poleg tega pa je pomemben kriterij tudi ta, ali lahko pri njem zakupite tudi gostovanje ter kakšna je cena, ki jo boste plačali za to, da bo določena domena postala vaša.

Iz iste kategorije:

You may also like