Solarne svetilke so odlična izbira za vrt

Zlasti v toplejšem obdobju leta nas pogosto vleče ven na vrt. Če imamo tam dovolj prostora, si lahko zasnujemo privlačen kotiček, kjer lahko tudi ob poznih večerih klepetamo s svojimi bližnjimi. Za še večji užitek in udobje pa je pomembno, da vrtni kotiček za druženje dobro osvetlimo. V zadnjem času so izjemno priljubljene tudi solarne svetilke. Te namreč zlasti v zunanjih prostorih lahko ustvarjajo čarobno svetlobo.

Če vas torej zanimajo zunanja svetila, lahko nekoliko večjo pozornost namenite tudi solarnim svetilom. Ena od mnogih prednosti takšnih zunanjih svetil je med drugim tudi izjemna varčnost. Solarne svetilke namreč delujejo po načelu kopičenja sončne svetlobe tekom dneva. Ta se nato pretvori v električno energijo, kar svetilkam omogoča, da lahko dovolj učinkovito svetijo v temi.

Zasnova solarnih svetil

Za zunanja svetila je znano, da so pogosto precej izpostavljena najrazličnejšim vremenskim razmeram. Solarna svetila so zasnovana tako, da zlahka prenesejo vse mogoče zunanje vplive in so tudi 100 % varne. Pri izbiri takšne razsvetljave ne boste cenili samo prihrankov pri stroških delovanja, temveč tudi nabavno ceno. Ravno zato se vam ni treba omejevati samo na nakup enega kosa. Lahko si torej privoščite več solarnih svetil in na vrtu tako ustvarite zelo okusno celoto.

Solarne svetilke v zunanjih prostorih
Solarne svetilke zlasti v zunanjih prostorih lahko ustvarjajo čarobno svetlobo.

Ena od prednosti je še ta, da je nameščanje solarnih svetil zelo preprosto. Izbirate pa lahko med več vrstami solarnih svetilk. Številne med njimi imajo tudi količek. Tega lahko enostavno zapičite v travo ali pa v glino. V tem primeru bodo solarne svetilke zelo dobro držale, obenem pa bo vse skupaj prijetno izgledalo. Seveda bo tudi razsvetljava učinkovita.

Različne solarne verige

Na voljo je torej več različnih tipov solarnih svetil. Zelo zanimiva izbira so lahko tako imenovane solarne verige. Najpogosteje se takšna razsvetljava uporablja kot božična razsvetljava. V zadnjem času je dobrodošla tudi v poletnem času.

5 najboljših zunanjih solarnih svetil v obliki solarnih verig

Solarne verige lahko na vašem vrtu pričarajo izjemno živahnost, odlična izbira so tudi za prirejanje najrazličnejših praznovanj. Seveda solarna razsvetljava ne bo navduševala samo vas. Pri izbiri vam lahko pomagajo tudi vaši bližji. Ker so solarne svetilke lahko narejene v obliki živalic ali podobnih likov, naj pri izbiri sodelujejo tudi otroci.

Iz iste kategorije:

You may also like