Prednosti LED svetil za vsakdanjo uporabo

Tehnologija osvetljevanja je zadnje čase močno napredovala. Tako so zaradi svojih prednosti LED svetila hitro prevzela svet. Imajo izredno dolgo življenjsko dobo in porabijo malo energije. Uporabimo jih lahko za osvetljevanje hiše, garaže, vrta ter drugih notranjih in zunanjih prostorov. Novi procesi proizvodnje LED žarnic pa so jih močno pocenili. Tako lahko kupimo raznovrstne modele svetil, ki se razlikujejo po izgledu in moči proizvajanja svetlobe. Vse to pa nam omogoča, da hitro in enostavno ustvarimo unikatno atmosfero v našem domu.

Neverjetno dolga življenjska doba

Dolga življenjska doba LED svetil je ena izmed njihovih največjih prednosti. Tako navadna LED žarnica zdrži do 50.000 ur delovanja. To je za 30x več od navadne halogenske žarnice. Tako se izognemo pogostemu menjavanju samega svetila ali njegovih žarnic. 

LED svetilo lahko tudi uporabimo na težko dostopnem kraju. Temu je tako, saj ga zelo verjetno ne bo potrebno zelo dolgo časa menjati. To je odlična lastnost, če moramo osvetliti garažo, klet, podstrešje ipd. Tako ne bo potrebno pogosto zamenjati svetilo, saj bo zagotovo delovalo brez težav tudi po več let skupaj.

Večja učinkovitost delovanja

LED tehnologija osvetljevanja je izredno cenovno učinkovita. Tako navadno LED svetilo porabi do 90% manj energije, kot klasične izvedbe svetil. To nam omogoča, da prihranimo pri stroških z energijo. Tako lahko opremimo cel dom ali delovni prostor, če želimo optimizirati porabo elektrike na mesečni in letni ravni.

Preberite naslednji članek: Ohranimo hladilnik čist in svež

Pri čiščenju hladilnika je treba upoštevati nekaj ključnih stvari. Prvič, preden začnete čistiti, hladilnik izključite iz električnega omrežja. Tako boste preprečili morebitne električne udare. Drugič, notranjost hladilnika očistite z blagim milom in vodo. Izogibajte se uporabi ostrih kemikalij, saj lahko poškodujejo površino v notranjosti hladilnika. Na koncu poskrbite, da se notranjost hladilnika popolnoma posuši, preden ga ponovno priključite na električno omrežje. S temi preprostimi nasveti bo vaš hladilnik ostal čist in varen za uporabo.

Manj možnosti za poškodbe

Navadna svetila se lahko segrejejo pri delovanju do zelo visokih temperatur. To pa postane nevarno za otroke in hišne ljubljenčke. Tako hitro pride do nepričakovanih opeklin in drugih poškodb. (več v članku Zamenjava klasične žarnice z LED) LED svetila pa se skoraj nič ne segrejejo. Temu je tako, saj pretvorijo več kot 90% energije v svetlobo in samo 10% v toploto. Z nizko porabo električne energije pa se ne morejo segreti več kot na nekaj deset stopinj Celzija.

Več robustnosti v elegantnem paketu

Moderna LED svetila (več v članku LED žarnice E27 kot vse pogostejše spremljevalke v domovih) izgledajo zelo privlačno. Ob istem času so pa tudi zelo vzdržljiva. Tako jih zelo težko poškodujemo, saj je sama žarnica manjša, kot pri drugih svetilih. Obenem pa oddajajo veliko več svetlobe pri skoraj zanemarljivi porabi energije.

Nekatere LED-ice imajo tudi možnost prikazovanja več barv. Tako lahko popestrimo izgled dnevne sobe, spalnice in drugih prostorov. Omenjena svetila je tudi zelo lahko namestiti. Veliko modelov lahko takoj postavimo na želeno mesto in jih pričnemo uporabljati. 

Odlična svetila vseh vrst lahko najdemo na spletni strani www.volino-svetila.si. Poleg tega pa imamo v ponudbi tudi veliko opreme za pametne domove.

Iz iste kategorije:

You may also like