Absces in antibiotiki

Nad absces ne z antibiotiki

Kožna sprememba pri otrocih, ki je videti kot bula in je napolnjena z gnojem, se prepogosto zdravi z antibiotiki, trdijo ameriški raziskovalci z univerze v Dallasu. Najboljši ukrep v tem primeru sta drenaža in prekrivanje s sterilno gazo. Ta tradicionalni pristop je učinkovit, tudi ko absces povzročajo proti meticilinu odporne bakterije – stafilok aureus. Dr. R. Doug Hardy, profesor interne medicine in pediatrije, je bil nad ugotovitvami lastne raziskave presenečen. Celjenje takšnih abscesov brez pomoči antibiotikov je enako hitro, kot če bi jih jemali.

Manj soje za večjo plodnost

Moški, ki imajo preveč ženskega spolnega hormona estrogena, imajo manj kakovostno semensko tekočino. Povečana raven estrogena je lahko povezana tudi s pretiranim uživanjem soje in izdelkov iz nje. Znanstvenica Lorraine Anderson iz bolnišnice kraljice Viktorije v Belfastu verjame, da se večina ljudi sploh ne zaveda, kako veliko izdelkov vsebuje to stročnico. Med drugim jo najdemo v mnogih pripravljenih jedeh, denimo, picah, pitah, juhah iz vrečke, in celo mesnih izdelkih. Proizvajalci množično nadomeščajo meso s sojo, ker je cenejša. Povezava med količino zaužite soje in spermo slabše kakovosti je nedvoumna. Moški, ki imajo težave s spočetjem, je zato ne bi smeli uživati, je prepričana tudi dr. Sheena Lewis, ki se ukvarja z reproduktivno medicino. Soja zmanjšuje kakovost moškega reproduktivnega sistema celo v najzgodnejših letih. Zato si čim več obrokov pripravite sami doma iz osnovnih sestavin, kajti le tako boste vedeli, kaj v resnici jeste, pravi Lorraine Anderson.

Vode je lahko tudi preveč

Kljub poplavi nasvetov, da je treba piti veliko vode, ameriški in britanski raziskovalci svarijo pred možnimi škodljivimi učinki tega početja. Paziti bi morali predvsem ljudje, ki so starejši od sedemdeset let. Več neodvisnih raziskav je pokazalo, da je količina vode, ki jo potrebuje organizem, zelo različna. Razlikuje se od človeka do človeka, odvisna pa je tudi od bolezni, ki jih ima posameznik. Ljudje, stari med sedemdeset in devetinsedemdeset let, naj ne bi zaužili več kot osem kozarcev tekočine na dan. Pijejo pa naj samo, ko so žejni in ne kadar koli, svetujejo strokovnjaki z ameriškega nacionalnega zdravstvenega inštituta.
For additional local custom essay writing visit customessaywriting.

Iz iste kategorije:

You may also like