Rebra sem namazal z mešanico začimb in jih zapekel na žaru

Rebra

Rebra sem namazal z mešanico začimb in jih pekel na majhnem ognju na plinskem žaru Weber Spirit II E-310. Po 3 urah sem uporabil sondo, da bi preveril temperaturo (bilo je okoli 93°C). USDA predlaga, da ima svinjina notranjo temperaturo vsaj 62°C, da je varna za uživanje. 

Potem, ko so rebra počivala za 10 minut, smo jim poskusili. Bila so nežna in precej sočna, vendar meso ni padalo s kosti. Naslednjič jih bom poskusil kuhati na indirektnem majhnem ognju na glavnem gorilniku, da vidim, če bi bila še bolj nežna.

Na srednji indirektni temperaturi sem pekel tudi tri cele piščance (v treh zaporednih testih), pri čemer sem uporabil isto zmes začimb kot pri rebrcah. Po predlogu uporabniškega priročnika, sem za te preizkuse vklopil gorilnika 1 in 3, gorilnik 2 pa pustil neprižganega. Vsak piščanec sem dal na majhen kos folije in jih postavil na sredino žara, neposredno nad gorilnik 2. 

S pomočjo dveh temperaturnih sond, sem lahko spremljal čas, ki ga je potreboval vsak piščanec, da je dosegel notranjo temperaturo 73°C. Podobno kot pri svinjini, ima USDA priporočila glede temperature piščanca.

V treh testih so piščanci potrebovali povprečno 1 uro in 20 minut, da so dosegli temperaturo 73°C. To ni zelo dolgo čakanje, vendar je bistveno daljše od Char-Broil Performance XL, kjer je trajalo le 1 uro in 11 minut. Moj piščanec je bil mehak in sočen z nekoliko hrustljavo kožo – ostanke sem celo vzel domov. Toda žar Performance XL je veliko boljši zaradi hitrosti in slastno pečenim piščancem. Weber Spirit II E-310 je podoben žaru Weber Genesis II E-310, ki stane 850 dolarjev.

 

Iz iste kategorije:

You may also like