Obvezna in dodatna oprema za motoriste

Na cestah lahko vidite vse več motoristov, žal tudi takšnih, ki se jim že na daleč vidi, da niso primerno opremljeni. V prvi vrsti je pomembno, da je njihov motor v najboljšem možnem stanju, nato je ključna tudi oprema, v katero je odet motorist. Edini zakonsko predpisani kos zaščitne opreme za motoriste je čelada. Vsekakor pa ni vseeno, v kakšna oblačila je motorist oblečen. Pomembnejšo vlogo imajo tudi motoristične hlače.

Moto hlače in druga motoristična oblačila so na voljo v specializiranih prodajalnah s tovrstno opremo. Hlače za motoriste in druge kose pa je pogosto še toliko težje izbrati, ker je na voljo toliko različnih modelov. Pri izbiri pa vedno lahko z veseljem pomagajo izkušeni in strokovno podkovani prodajalci, s katerimi lahko v stik pridete tudi preko spleta. Na voljo so namreč tudi specializirane spletne prodajalne z opremo za motoriste.

Primerna izbira moto hlač

Poleg jakne in rokavic so motoristične hlače osnovni kos oblačila, ki bi ga moral med vožnjo uporabljati vsak motorist. Izbira moto hlač je odvisna predvsem od tega, kakšen je stil vožnje, po kakšnih cestah se vozite, kakšen motor imate in ne nazadnje tudi od vrste vremena.

Motoristične hlače za enduro
Motoristične hlače za vsako avanturo na dveh kolesih

Hlače za motoriste so lahko izdelane iz različnih materialov. Lahko so usnjene, iz sintetičnih materialov, ne nazadnje celo iz jeansa. Pomembno pa je, da se tesno prilegajo, a ne smejo biti neudobne. Opravljati morajo svoje delo, zato je treba pred nakupom obvezno preveriti vse ključne lastnosti.

Različni tipi hlač za motoriste

Tako kot to velja za vse druge kose motorističnih oblačil, so tudi motoristične hlače lahko različnih tipov. Pomembna kategorija je zagotovo vodoodpornost hlač, ker boste v nasprotnem primeru v dežju mokri po nogah, kar pa zagotovo ne bo prijetno. Zadrge na moto hlačah morajo biti dovolj močne in naj vas dobro zaščitijo pred vodo.

Vse, kar morate vedeti o motorističnih hlačah

Moto hlače morajo vključevati posebno zaščito za kolena. Zaščita mora biti tudi na najbolj izpostavljenih delih. Biti morajo primerno podložene. Zadnji del naj bo dovolj visok, da ledveni del lahko ostaja ves čas primerno pokrit.

Da vam hlače za motoriste ne bodo kar tako pobegnile, si omislite še pas, naramnice ali pa ježka. Izberite tisto, kar je za vas najbolj praktično.

Iz iste kategorije:

You may also like