Hitra dostava pošiljk

Ko je treba nujno in takoj posredovati kakšno zelo pomembno pošiljko, dokument ali predmet, za to najbolje poskrbi hitra pošta. Gre za storitev, ki jo poznajo vsa večja mesta, prevozi pa se tako ne opravljajo le z avtomobili, kombiji in kamioni, ampak manjše pošiljke po mestu potujejo kar z motorji, ki se lažje izognejo prometnim zamaškom, zato so dostavljene v rekordno kratkem času.

Na tak način lahko pošiljate skorajda karkoli. Dostavljavec podjetja, ki ga boste poklicali, vas bo v času ene ure od telefonskega klica obiskal na domu in prevzel pošiljko ali paket ter slednjega takoj odnesel naprej tja, kamor želite. Že po telefonu boste morali poleg svojih podatkov in podatkov o naslovniku povedati tudi, za kako veliko pošiljko gre oziroma njen približen volumen. To je pomembno predvsem zaradi prostora, ki ga bo vaša pošiljka zasedla v prevoznem sredstvu dostavljavca, glede na volumen pa je oblikovana tudi cena dostave.

Hitra pošta deluje tako hitro, kot to želijo njene stranke. Če torej potrebujete dostavo paketa oziroma pošiljke, morda tudi kakšnega predmeta ali overjenega dokumenta, ki ga ne morete enostavno poslati po elektronski pošti ali po faksu, potem je ta storitev zagotovo prava za vas. Ker Slovenija ni velika država, bodo pošiljke iz enega konca naše dežele do drugega potrebovale le nekaj ur, vsekakor pa bodo dostavljene še istega dne, v katerem je bilo oddano naročilo oziroma pošiljka.

Dostavne službe garantirajo, da bo pošiljka na cilj prišla najkasneje v šestih urah, če se zelo mudi, pa se ta čas lahko celo prepolovi, kar pomeni, da lahko paket iz Ljubljane v Maribor ali v obratni smeri potuje le tri ure. Še krajši so časi dostave znotraj mesta, pri čemer mislimo predvsem naše glavno mesto Ljubljana. Paket, ki ga bo dostavljavec prevzel, lahko naslovnik najhitreje prejme že v pol ure. Navadno so vse pošiljke v Ljubljani dostavljene v eni uri, najdaljši čas dostave, ki ga garantira hitra pošta, pa je štiri ure. Čas dostave je seveda odvisen tudi od tega, kako se z njo mudi, od tega pa je odvisna tudi njena cena.

Naročila hitre dostavne službe sprejemajo v svojem delovnem času, kar pa ne pomeni, da dostave vseh vrst pošiljk ne opravljajo tudi izven časa svojega delavnika. Če želite paket, pošiljko, kakšen predmet ali dokument poslati in dostaviti med vikendom, med prazniki ali ob večernih urah delovnega dne, potem morate tako naročilo oddati že pred tem in dostava bo opravljena enako hitro kot bi bila opravljena med tednom oziroma mogoče še celo hitreje, saj se bo dostavljavec ukvarjal samo z vašo pošiljko, poleg tega pa je v večernih urah, med vikendi in ob praznikih na naših cestah tudi manj prometa kot ob dopoldnevih delovnega tedna.

Iz iste kategorije:

You may also like