Kvaliteta zvoka pri digitalnem klavirju Yamaha P-45

Ena stvar, ki jo P-45 v primerjavi z dražjimi klavirji nima, so tipke, ki absorbirajo vlago.

Te tipke dajo enak občutek kot pravi klavirji iz ebenovine in slonovine. Zagotavljajo veliko boljši oprijem. Če je to za vas pomembno, boste morda želeli kupiti drug model.

»Graded Hammer Action« prednost:

  • Za razliko od modelov drugih podjetij, kladivca niso preglasno, ko igrate tiho. To je problem pri drugih oblikovalcih digitalnih klavirjev.

»Graded Hammer Action« slabost:

  • Čeprav so tišje, niso tako učinkovite ali odzivne kot druge obtežene tipke. Primer za to je »tri-sensor« kladivo podjetja Casio. Zdi se, da morate žrtvovati nekaj kakovosti, če želite nižjo glasnost.

 

Kvaliteta zvoka:

Tisti, ki poznajo klaviature, so verjetno slišali za tehnologijo dinamičnega vzorčenja (AWM) podjetja Yamaha. Tudi ta cenejši model ga ima. Yamahini zvočni oblikovalci posnamejo profesionalnega pianista, ki igra koncertni klavir.

Posnamejo ga pri vseh različnih nastavitvah, kar vam ponudi veliko izbiro zvoka pri uporabi GHS sistema. P-45 najbolje uporabljajo tisti, ki iščejo simulirane klavirske zvoke kot so zapisali na spletni strani Run The Music.

Zvočniki:

Če želite klavir z vgrajenimi zvočniki, se boste verjetno odločili za ta model. Na voljo sta dva 12-centimetrska zvočnika z 12-vatno izhodno močjo.

Še vedno pa zvočniki niso primerno za vsakogar. Pravzaprav vidim njihovo edino vrednost v tem, da jih uporabimo kot zvočnike za trening. Medtem ko zvok iz teh zvočnikov ni zelo glasen, boste vseeno uživali v kakovosti.

Če želite uporabiti digitalni klavir za izvedbo solo koncertov ali z drugimi ljudmi, ga morate povezati z zvočnikom ali sistemom PA z uporabo avdio izhoda. Izhod ima velikost 6,35 mm, zato ga lahko uporabljate tudi s slušalkami. Ugotovil sem, da je kakovost zvoka prek slušalk najboljša od treh možnosti.

 

Iz iste kategorije:

You may also like