Izbira najboljše šobe za visokotlačni čistilnik

Visokotlačni čistilniki za pranje fasad imajo običajno tri ali štiri šobe z različno širokimi razpršilnimi vzorci. Za splošno čiščenje barve na palico pritrdite 15- ali 25-stopinjsko šobo, nato pa preizkusite učinek na fasadi. Pršilo mora očistiti vso umazanijo, ne da bi poškodovalo fasado. Površino podrgnite s čisto rokavico, da se prepričate, da je umazanija odstranjena. Če ne, poskusite s šobo z ožjim vzorcem. Ne uporabljajte ozke šobe z nič stopinj. Je močna in lahko hitro poškoduje les, štukature in druge materiale. Prepričajte se tudi, da se spojka šobe dobro zaskoči, da šobe ne boste izstrelili.

Tehnike pranja pod pritiskom

Ni skrivnost, da je visokotlačni čistilnik zelo uporabno in vsestransko orodje za čiščenje različnih površin v zaprtih prostorih in na prostem.

Najprej vadite rokovanje s visokotlačnim čistilnikom na nizki površini. Držite palico z obema rokama in jo z enakomernim tempom premikajte po fasadi z ene strani na drugo. Začnite na primerni razdalji, nato se približujte, dokler ne najdete optimalne razdalje za čiščenje. Na splošno delajte pod vodoravnim kotom ali rahlo navzdol, da voda ne bi podrla pod oblogo. Čeprav je najbolje prati s palico, usmerjeno navzdol, jo boste morali včasih usmeriti nekoliko navzgor, zlasti pod podstrešji. Pri tem ne pozabite na splošno pravilo, da vode ne smete voditi neposredno v razpoke ali vrzeli. Ne priporočamo, da tlačno pranje izvajate, ko stojite na lestvi, saj lahko zaradi povratnega učinka tlaka izgubite ravnotežje.

Visokotlačno pranje fasade je odličen način za učinkovito in stroškovno učinkovito polepšanje zunanjosti hiše. Ta postopek pomaga odstraniti plesen ali alge, ki lahko poškodujejo zunanjost ali za seboj pustijo madeže, ki jih je težko prekriti. Osnovni stroj za tlačno pranje lahko najamete ali kupite, samo delo pa lahko opravite v nekaj urah!

Pokrijte vse zunanje električne vtičnice, da preprečite poškodbe zaradi vode. Vtičnice zatesnite z lepilnim trakom, tudi če so že opremljene z vzmetnimi pokrovi. Trak bo preprečil uhajanje vode in detergenta v vtičnice. Prav tako je treba pokriti vse bližnje grmovnice ali rastline. Za zaščito rastlin uporabite krpe ali plastične folije in jih pritrdite z lepilnim trakom.

Zaprite vsa okna in zunanja vrata. Za čiščenje zunanjosti hiše boste porabili veliko vode, in če ta pride v notranjost, lahko povzroči resno škodo. Ne odpirajte vrat in oken, dokler delo ni popolnoma končano. Dvakrat preverite, ali so okna popolnoma zaprta. Obdelajte plesen na zunanjosti hiše. Ta območja napadite z raztopino belila in vode, ki jo nanesete z razpršilom. Nežno krtačite razpršena območja in drugič popršite, da sprostite plesen in alge. Delo zaključite z izpiranjem s čisto vodo. Uporabite 2 dela belila na 1 del vode.


Odstranite vse ovire, ki bi vas lahko ovirale. To vključuje kolesa, igrače in vse, kar bi lahko bilo zunaj med delom na hiši. Te stvari se lahko tudi zataknejo za cevi ali ovirajo stroj, ki ga uporabljate. Delo boste opravili še hitreje, saj ne boste iskali stvari, ki bi vas lahko ovirale. Pokrijte ali pospravite dodatno opremo, za katero ne želite, da se zmoči. Če je avto na dovozu, ga umaknite.

Če ima vaša hiša več kot dve nadstropji, postavite odre. Z odrom lahko med delom stojite na ravni ploščadi, zato je veliko varnejši od lestve. Postavite ga dovolj daleč od hiše. Pri pranju doma se izogibajte uporabi lestve, saj vas lahko vodni tlak spravi iz ravnotežja. Priključite električni visokotlačni čistilnik. Na strani hiše poiščite vtičnico in priključite podaljšek. Ker boste delali okoli hiše, si priskrbite kabel, ki je dolg skoraj 30 m. Če potrebujete več podaljškov, kupite dva ločena podaljška, ju priključite drug v drugega in enega. Za trše površine in višji psi uporabite 15-stopinjsko pršilno šobo. Za mehkejše površine in nižjo stopnjo tlaka uporabite 25- ali 30-stopinjsko šobo.

Vzemite steklenico detergenta in vanjo vstavite plastično cevko. Detergent se bo dovajal v električni čistilnik in se mešal z vodo, da bo očistil vašo hišo. Na voljo so posebni detergenti, ki temeljijo na materialu, iz katerega je izdelana stranica vaše hiše. Ustrezno čistilno sredstvo lahko kupite na spletu ali pa ga poiščete v trgovini s strojno opremo. Z uporabo detergenta lahko hišo operete z manj vode. Več vode kot porabite, bolj je vaša hiša dovzetna za poškodbe zaradi vode.
Raztopino detergenta hranite stran od rastlin in hišnih ljubljenčkov, saj je lahko za oboje zelo škodljiva. Poiščite nosilec za cev in nanj namestite vrtno cev. Ta nosilec je ločen od dela šobe za milo in se uporablja za dovod vode do stroja. Drugi konec cevi pritrdite na pipo na strani hiše.

Iz iste kategorije:

You may also like