Bolezni

Ustni zadah je lahko posledica bolezni, slabe ustne higiene, mnenja, da je žvečenje stroka česna vsako jutro na tešče blazno dobro za zdravje ali prekrokane noči. V zadnjem primeru se diferencira glede na konzumirano, recimo vino, pivo, žganje, kemijaplusvodka, kombiniranje naštetega navadno spremlja še kiselkast smrad po bruhanju. Ustni zadah bi raje pogrešalo 76,1 odstotka vprašanih, vonj po znoju (svež znoj niti ne smrdi, smrdeti začne, ko bakterije razkrojijo telesu sorodne maščobe v znoju v maščobne kisline in se zadeva še malce uleži) bolj moti 20 odstotkov anketiranih. Glede na spol in starost ni pomembnih razlik. Delež tistih, ki se jim zdi bolj odbijajoč ustni zadah narašča z višanjem izobrazbe vprašanih.

Prhljaj bi raje pogrešalo 39,4 odstotka vprašanih, več, 57,4 odstotka, so bolj neprivlačni mozolji. Prhljaj je bolj v nemilosti pri ženskah kot pri moških, znatno bolj kot mlajše pa moti starejše anketirance. Mozolji najbolj motijo mlajše od 25 let (torej tiste, ki imajo z njimi največ težav). Glede na izobrazbo ni pomembnih razlik, obstajajo, zanimivo, glede na velikost kraja bivanja: v manjših krajih bolj tolerirajo prhljaj, v večjih mestih mozolje.

Naslednji par, celulit, ki zbija samozavest ženskam, in plešavost, ki prizadene predvsem moške, nista preprosto stvar osebne higiene kot drugo v parih, četudi na račun obojega prodajo zelo veliko preparatov, ki seveda ne delujejo. Tako moškim kot ženskam se zdi bolj neprivlačen celulit, pleša je torej z estetskega vidika bolj sprejemljiva (obstaja celo teorija, da pleša zaradi aluzije na falus ženske spolno privlači, ampak dvomim, da drži). Večina plešastih moških se danes tako in tako pobrije in niso več plešasti, temveč obriti. Še vedno srečaš primerke stare šole, ki poskušajo prikriti plešavost tako, da si lase ob straneh in zadaj puščajo dolge, potem si jih s sofisticiranimi tehnikami češejo in lepijo čez plešo – rezultat je obvezno komičen, predvsem, kadar je vetrovno ali če se razburijo. Delež tistih, ki jih bolj moti celulit, narašča z izobrazbo, glede na starost ni pomembnih razlik.

Pomembno je, da poznate tudi Bilobil.

English: The Rock city - Starost Rocks in Ruda...
English: The Rock city – Starost Rocks in Rudawy Janowickie (Photo credit: Wikipedia)

Iz iste kategorije:

You may also like