Do lažje zaposlitve preko zaposlitvenega portala

Če iščete službo prvič, ali pa če to poteka že dlje časa – v povezavi med delodajalcem in iskalcem zaposlitve je zaposlitveni portal bistvenega pomena. Veliko pa pomeni tudi to, da smo v tem primeru v večji prednosti od ostalih, zato se zagotovo izplača poizkusiti. Kaj pa je pri zaposlitvenem portalu še prednost? Predvsem konec zamudnega pregledovanja nepravih oglasov. Časopisi in ostali mediji, kjer ste do zdaj iskali službo so žal že predmet preteklosti, saj z portali o zaposlitvi lahko do le – te dostopate mnogo hitreje ter bolj praktično. Prav tako lahko na spletu vidimo oglase, ki resnično ustrezajo le našim kriterijem, ter si zato lahko res najdemo zaposlitev, ki nam bo pisana na kožo.

Kaj pa e-pošta? Mnogi spletni zaposlitveni portali že ponujajo storitve, kjer nas o novih službah obveščajo kar preko e-nabiralnika. S tem si zopet lahko olajšamo naše iskanje in čas samo še bolj prihranimo. Preko takega obveščanja resnično dobimo samo takšno pošto, ki nam predstavi naše zaposlitveno željo ter aktualna zaposlitvena mesta, katera si želimo opravljati. Preprosto je tudi pošiljanje življenjepisa, ki ga lahko preprosto sestavite na spletu, nato pa pošljete na potencialne razpise za zaposlitev.

Kaj pa podjetja? Seveda je veliko odvisno tudi od njih. Če namreč nujno iščejo nove kadre, vas bodo morda kontaktirali še pred objavo oglasa. Ko se z svojim življenjepisom torej enkrat vpišete v bazo, lahko do tega podatka dostopi kdorkoli, ter si s tem povečate vašo zaposlitveno možnost. Poleg tega, vas lahko na razgovor pokličejo kadarkoli, zaradi česar so zaposlitveni portali tako obiskani. Pozitivna stran portala za zaposlitev pa je še v tem, da v primeru, če že imamo službo, naš sedanji delodajalec naših podatkov tam ne more zaslediti, saj so popolnoma anonimni. Tako se lažje zavarujemo pred vsemi, ki bi nam morda želeli škodovati.

Iz iste kategorije:

You may also like