Moški, ki potrebuje oporo

9775b38c6f8aa95668c5ba25f8421560

Kritična pripomba nadrejenega in že pomisli na premestitev. Ko je partnerica preobremenjena in v stresu, se čuti nesposobnega. Nekateri moški so resnično preobčutljivi! Vedno najprej pomislijo na to, da jim drugi želijo le škoditi. Pričakujejo, da bo okolica pretirano obzirna do njih – že majhen nesporazum in slabo ozračje v partnerstvu imata lahko težke posledice. Pretirano občutljiv moški vselej potrebuje nadomestilo za razočaranje. In kdo bi lahko bolje vrnil ugled njegovi ranjeni samozavesti kot čuteča tuja ženska? Avantura mu pomeni pribežališče iz krute resničnosti, še posebno, če mu obljublja nebesa na zemlji.

Na to, da se bo znova zbudil v starem, krutem svetu, ne pomisli. Pri marsikaterem so opazna tudi komaj zavestna čustva kljubovanja ali maščevanja. Moški, ki išče tolažbo v tujem naročju, ni nepopravljiv osvajalec žensk. Strokovnjaki svetujejo: zvest bo ostal partnerici, ki bo očitke spremenila v želje in bo znala s primernim pristopom krepiti njegovo samozavest in mu pomagala pregnati misel, da je povsod žrtev. Casanova

Osvojiti žensko je njegova strast – težja ko je naloga, slajša je. Ko doseže, kar je želel, se začne kmalu dolgočasiti. Ta tip moškega ne zna nikdar zares uživati tega, kar ima. To se ne nanaša le na ženske, pravijo psihologi. Z njim se lahko človek veseli dopusta v daljnih krajih, tam pa mora poslušati nerganje, kje bi mu bilo lepše. Casanovo je težko zadovoljiti, ker sam s seboj ni zadovoljen. Medtem ko lahko neskončna želja po boljšem usmerja njegovo kariero, pa je težka preizkušnja za partnerstvo. Prvi znak za njegovo nezvestobo je na primer kritika ustaljenega – njene zunanjosti, priljubljene restavracije, ali prekinitev dogovorov – družinska srečanja, skupni obiski, nedeljski izlet.

Če je doživel razočaranje ali neuspeh pri delu, morda išče samopotrditev z osvajanjem ženskih src. Ta tip moškega pravzaprav ni primeren za klasično življenje v dvoje, opozarjajo psihologi – razen če je v partnerstvu stalno navzoče občutje osvajanja. Zvest lahko ostane le tako, da ga ženska nenehno drži v negotovosti. Dokler ima občutek, da se še ni povsem odločila zanj, ga osvajanje drugih ne zanima. Problem se končno pojavi pri partnerici: ko ji postane igra prenaporna, zbledi tudi zanimanje za Casanovo.

Iz iste kategorije:

You may also like