SSL certifikat za višjo varnost spletne strani

Ohranjanje varnosti na spletu postaja iz dneva v dan bolj pomembno. Vsaka spletna stran potrebuje številne varnostne dodatke, ki onemogočajo vdore hekerjev in krajo informacij. Mnogo ljudi spregleda uporabnost, ki jo ima SSL certifikat, saj močno poveča varnost posamezne spletne strani. Deluje kot digitalni ključ, ki omogoča varno komunikacijo med obiskovalci in samim strežnikom. Ima pa tudi druge funkcije, ki olajšajo vsakodnevno uporabo spleta in preprečijo izgubo ključnih podatkov, ki jih hranimo na strežniku.

Varna digitalne komunikacija

Ohranjanje varne komunikacije na spletu je vedno večji izziv. Hekerji in drugi nepridipravi imajo na voljo vedno bolj napredna orodja in pristope h kraji podatkov. Uporaba SSL certifikata pa jim oteži delo. To stori tako, da zašifrira komunikacijo med posameznim računalnikom obiskovalca spletne strani in strežnikom. Tudi, če nepridipravom nekako uspe ukrasti podatke, jih ne bodo mogli razšifrirati. Za njih bodo popolnoma neuporabni. Glavni namen SSL certifikata je nudenje varne komunikacije, zato je postal ključno orodje za vsako spletno stran.

Korak naprej k zaupanju – SSL certifikat varuje komunikacijo med obiskovalci in vašo spletno stranjo.

Preprečevanje phishing napadov

Zadnja leta so vedno bolj pogosti phishing napadi. Zaradi razpoložljivost umetne inteligence in drugih naprednih orodij, lahko hekerji izdelajo popolnoma identično spletno stran določenega podjetja. To pa pomeni, da bodo nepazljive stranke hekerjem zaupale svoje informacije, kjer bodo skoraj sigurno izgubile svoj težko prigarani denar. Phishing napade je mogoče preprečiti z uporabo SSL certifikata, saj uporablja posebno tehnologijo overitve domene. To stori tako, da se poleg URL naslov spletne strani prikaže zelena ali zaklenjena ključavnica. S tem se nakazuje, da sta domena in podjetje overjena s strani samega digitalnega ključa. Lažne strani pa ne bodo imele omenjenega simbola v spletnem brskalniku, ampak bo ključavnica rdeča, odklenjena in sam obisk lažne domene bo prikazal uporabniku varnostno opozorilo. 

Uporaba modernih plačilnih kartic preko spleta

Pogoji za uporabo plačilnih kartic na spletni strani so se v zadnjih letih močno zaostrili. Glavni razlog za to so prevare in kraja informacij. Trgovci, ki želijo ponuditi svojim strankam plačevanje preko debetnih in kreditnih kartic morajo uporabljati SSL certifikat nameščen na njihovi spletni strani. S tem je plačevanje veliko bolj varno, saj same transakcije, gesel, uporabniških imen ter podobno nepridipravi ne bodo mogli ukrasti. 

Poznamo brezplačne in plačljive SSL certifikate, ki jih je mogoče namestiti na strežnik oziroma spletno stran. Vse delujejo popolnoma enako s to razliko, da so plačljive izvedbe malenkost bolj prilagojene določenemu podjetju z določenimi oznakami in podobno. Načeloma pa je popolnoma dovolj, da vsaka stran uporablja omenjen varnostni dodatek, ki nam ga ponudi ponudnikih gostovanja ali drugo zaupanje vredno podjetje.

Iz iste kategorije:

You may also like