Med vožnjo motorja uporabljate ledvični pas za preprečitev bolečin

Mladi motoristi velikokrat ne želijo uporabiti ledvični pas, ker naj bi kvaril njihov videz. Več let brezskrbno vozijo brez pasu. Sčasoma pa se začnejo bolečine na predelu križa, ledvic in hrbtenice. Bolečine so lahko posledica prepiha med vožnjo ali pa začetka išiasa. Išias predstavlja velike bolečine in zahteva veliko časa za ozdravitev. V izogib dolgotrajnim bolečinam nosite ledvični pas med vsako vožnjo.

Kaj vse spada pod obvezno opremo motorista?

Pod obvezno opremo spadajo motoristične hlače, čelada, rokavice, škornji, ščitniki, ledvični pas in jakna. Vsi našteti izdelki so namenjeni zaščiti notranjih organov in vaše kože. V primeru nesreče, potrebujete zaščitno opremo, ki bo preprečila večje poškodbe ob morebitnem padcu.  Medtem, ko čelada, rokavice, jakna in ščitniki preprečujejo poškodbe kože, kosti in notranjih organov, ledvični pas preprečuje nastanek išiasa, bolečin v hrbtenici in križu. V primeru, da ste prepoteni in vozite brez pasu, boste hitro čutili bolečine v kosteh.

Kako izbrati ledvični pas za svojo postavo?

Obstajajo različne oblike, velikosti in dolžine pasu. Vse je odvisno od vaše postave. V kolikor ste visoki in suhi, izberite ožji  in krajši ledvični pas, ki ne bo imel preveliko odvečnega traku. V primeru, da ste manjši in imate malo maščobnih oblog na trebuhu, pa izberite širši in daljši model. Sam ledvični pas mora vaše telo nežno zaobjeti in se vam prilegati. Med vožnjo ne sme opletati ali drseti iz mesta. 

Kako je sestavljen pas?

Podprti ledvični pas za motoriste vsebuje hrbtni predel, ki je posebno ojačan s PU oblikovanimi deli. Vsebuje tudi integrirano jeklo, ki nudi dobro podporo hrbta. Na hrbtni strani je posebna obloga, sprednji del pa vsebuje perforiran neopren, ki nudi boljšo cirkulacijo zraka. Vse skupaj namestite s širokim nastavljivim ježkom. Velikosti pasov se gibljejo med  60 cm in 120 cm. 

Zimska in poletna zaščita ledvic

V spletnih trgovinah je na voljo veliko različnih ledvičnih pasov za motor za različne vremenske razmere. Poleti izberite tanjši in bolj zračen model iz neoprena. Slednji diha, je koži prijazen in vaše telo ne pregreva med vožnjo na motorju.  Za pozimi je bolj primeren termo pas, ki vsebuje tudi odstranljivo termo podlogo. Podlogo enostavno odstranite, očistite in namestite nazaj.  Ta vrsta ledvičnih pasov za motoriste je posebej odlična za posameznike, ki se malo več potijo, saj pas odvaja vlago s telesa. 

Iz iste kategorije:

You may also like