Izbira črnilnih barv za tiskalnik

Navadni črnilni tiskalniki so vedno bili zelo priljubljeni med osebnimi in poslovnimi uporabniki. Imajo nizko nakupno ceno ter zanesljivo delujejo zelo dolgo časa. Sčasoma pa je potrebno kupiti nove barve, saj se stare iztrošijo ali posušijo. Veliko število uporabnikov potrebuje kartuše Canon Pixma, saj si lastijo tiskalnik omenjenega proizvajalca. Na voljo imamo večjo izbiro, kot si morda sprva mislimo. Tako lahko kupimo OEM, nadomestne in obnovljene izvedbe barv med katerimi so opazne razlike. Da bi si lahko lažje izbrali primerne barve, je dobro, če poznamo ključne prednosti vsake izvedbe.

OEM kartuše Canon Pixma

Vedno se priporoča, da uporabljamo originalno opremo za katerikoli tiskalnik. To še posebej velja v primeru, da je naša tiskalna naprava nova in v garancijskem roku. Originalne kartuše Canon Pixma lahko najdemo pod oznako OEM. To pomeni, da jih je izdelal proizvajalec tiskalnika, kar nam omogoča ohranjanje garancijskega roka z njihovo uporabo. 

Canon Pixma G5000 serija z učinkovitimi črnilnimi vložki.

OEM barv so zelo kakovostne, saj za njih jamči proizvajalec tiskalnika. So pa pogosto tudi zelo drage, če jih primerjamo z alternativami. Je pa res, da zagotavljajo najvišjo kakovost potiska, kar je izredno pomembno za izdelovanje slik, gradbenih načrtov in podobno.

Nadomestne kartuše Canon Pixma

Dolgo časa je veljalo, da so na voljo za nakup samo OEM izvedbe barv za tiskalnike različnih proizvajalcev. Sčasoma pa so na trg prišli številnih drugi ponudniki, ki izdelujejo nadomestne barve. Tako lahko nadomestne kartuše Canon Pixma kupimo za zelo nizko ceno. Priljubljene so tudi, ker imajo vgrajene razne izboljšave. To pa so lahko višja kapaciteta črnila, manjša poraba barve, zmožnost ponovnega polnjenja in druge izboljšave.

Vedno se priporoča, da uporabljamo originalno opremo za katerikoli tiskalnik.

Pomembno se je zavedati, da so nadomestne kartuše za Canon Pixma tiskalnike priporočljive v primerih, ko želimo znižati stroške pri tiskanju. Nižji stroški tiskanja so zelo zaželeni v okoljih, kjer se veliko izdeluje številne kopije računov, delovnih nalogov, člankov in podobno.

Obnovljene kartuše Canon Pixma

Različni proizvajalci tiskalne opreme želijo ponuditi alternativno in zeleno izbiro uporabnikom, ki nujno potrebujejo tiskalnik. Pri tem pa morda želijo prihraniti največ denarnih sredstev, kot je le mogoče. Obnovljene kartuše Canon Pixma so narejene iz zavrženih in izrabljenih enot. Tehniki jih obnovijo oziroma popravijo, zamenjajo poškodovane dele ter jih ponovno napolnijo s kakovostno barvo. Ker ni potrebe po ponovni izdelavi ohišja in drugih komponent, se smatrajo za zeleno in trajnostno izbiro barv. 

originalne kartuše za canon pixma
Različni proizvajalci tiskalne opreme želijo ponuditi alternativno in zeleno izbiro uporabnikom, ki potrebujejo tiskalnik.

Priporočeno je, da v garancijskem roku vedno uporabljamo OEM barve. S tem zagotovimo ohranitev garancije. Ko pa preteče garancijski čas, pa je najbolje uporabiti nadomestne ali obnovljene izvedbe barv.

Iz iste kategorije:

You may also like